Roodhooft: 'Rug Van der Poel deed pijn, duidelijk dat die bekeken moet worden' Wielrennen
Wielrennen

Roodhooft: 'Rug Van der Poel deed pijn, duidelijk dat die bekeken moet worden'

Roodhooft: 'Rug Van der Poel deed pijn, duidelijk dat die bekeken moet worden'

Hoewel er door de perswoordvoerder van Alpecin-Fenix gesproken werd van een 'mindere dag' van Mathieu van der Poel, wijt Christoph Roodhooft de opgave van zijn coureur wel degelijk aan pijn. De ploegbaas van Alpecin-Fenix vertelt dat Van der Poel tijdens de wedstrijd een pijnlijke rug had door een vermeende valpartij.

Het is een euvel dat Van der Poel de afgelopen maanden al vaker dwarszat: rugpijn. Nadat de renner maandag op moest geven in de cross van Heusden-Zolder ontstond er dan ook de nodige speculatie rond deze blessure, te meer omdat de valpartij van Van der Poel niet in beeld was. Roodhooft neemt die twijfel weg door duidelijk te zeggen dat Van der Poel gevallen is (hij wijst naar de 'besmeurde trui'), waarmee hij de perswoordvoerder van Alpecin-Fenix tegenspreekt. Die hadden het nog over een 'mindere dag'.

De paniek bij Roodhooft is nog niet al te groot, vooral omdat er nog weinig zeker is rond de pijn die Van der Poel gehad zou hebben. 'Het is duidelijk dat die rug bekeken moet worden', laat hij optekenen bij Het Nieuwsblad. 'Dit is vervelend. Het zijn van die problemen waar je niet direct de vinger op kunt leggen.'

'Zijn rug deed pijn. Of dat een gevolg is van Dendermonde (zondag, red.) of oud zeer, weet ik niet', voegt Roodhooft nog toe. 'Plezant is dat niet. Voor hem niet, voor ons niet.' Volgens de Belg gaat de ploeg dinsdag kijken wat er met Van der Poel aan de hand is en of er mogelijk nog gevolgen zijn voor de volgende crossen waar hij aan de start staat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws