Update I | Froome boekt progressie met knie en kan weer langer op de fiets zitten Wielrennen
Wielrennen

Update I | Froome boekt progressie met knie en kan weer langer op de fiets zitten

Update I | Froome boekt progressie met knie en kan weer langer op de fiets zitten

Opnieuw een flinke tegenvaller voor Chris Froome. De renner van Israel Start-Up Nation kampt met een knieblessure, die het gevolg is van overbelasting. Hierdoor kan hij minstens een week niet trainen.

Froome vertelt in een nieuwe video op zijn eigen YouTube-kanaal over zijn knieprobleem. Eind december kreeg hij last aan de buitenkant van zijn knie, waarna scans uitwezen dat zich wat schade bevond aan de spanner van zijn peesblad. Volgens Froome is dit een gevolg van overbelasting: 'Kennelijk was het lichaam nog niet klaar om druk te zetten.'

Door het euvel kan de Brit sowieso een week niet trainen, wat zijn voorbereiding op het volgende seizoen flink verstoort. 'Daarna zou ik rustig weer kunnen beginnen, maar dit is een flinke tegenvaller voor mij', vertelt hij. 'Ik weet daarom ook nog niet wanneer ik mijn seizoen zal starten. Dit is erg jammer, maar ik moet er het beste van maken.'

Update - 11 januari 2022 (09.45 uur): Froome boekt progressie

Het gaat de goede kant op met de knieblessure van Chris Froome. De Britse coureur laat via Twitter weten dat zijn knie weer goed voelt en deelt mee dat hij weer wat langere ritten kan maken. Enkele dagen rust hebben hem goed gedaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws