Update I | Ploeg Andy Schleck zet afgekeurde tenues in verkoop Wielrennen
Wielrennen

Update I | Ploeg Andy Schleck zet afgekeurde tenues in verkoop

Update I | Ploeg Andy Schleck zet afgekeurde tenues in verkoop

(24 december 2021) Achter de schermen bij Andy Schleck - CP NVST - Immo Losch is er de afgelopen ontzettend hard gewerkt om de tenues voor 2022 rond te krijgen. De damesploeg diende hetzelfde shirt als die van 2021 in bij de UCI, maar tot grote verbazing van het management werd dit shirt afgewezen.

Wat bleek: het originele shirt van het team leek te veel op dat van SD Worx en UAE Team, die beide ook een roze-geel-paarse variant hadden bedacht. De WorldTourformaties mochten hun ontwerp houden, Schleck en consorten moesten aanpassingen aanbrengen. Dat gebeurde, door een zwart tenue te ontwerpen, met het oorspronkelijke kleurenpalet op de schouders.

In een persbericht is Andy Schleck - CP NVST - Imoo Losch ontsteld op de gang van zaken. 'Veel wieleroutfits van de UCI Women's World Teams zijn recent gepresenteerd. Onze ploeg was heel verrast, omdat wij de enige ploeg waren die het tenue voor komend seizoen NIET heeft aangepast. Ondanks dat wij het eerste team waren met dit desgin, wees de UCI onze shirts voor het komende seizoen af. Dat voelde niet fair.'

Tekst gaat verder onder de tweet

Ploeg Andy Schleck stampt zwart tenue uit de grond

De ploeg bedankt de sponsoren dat er op korte termijn nog een andere oufit uit de grond werd gestampt. 'We moeten de UCI-instructies volgen, dus hebben we een nieuw uiterlijk. Dat tenue zal vrijdag worden gepresenteerd. We zijn onze sponsoren dankbaar dat ze ons extra financiële steun gaven en we zijn trots dat we sterker uit deze situatie zullen komen.'

Update - 29 december 2021 (17.15 uur): Ploeg Schleck zet afgekeurde tenues in verkoop

Bij Andy Schleck - CP NVST - Immo Losch werden ze enkele dagen geleden overvallen door het nieuws dat hun tenue voor 2022 moest worden aangepast. Bij de Luxemburgse vrouwenploeg kozen ze voor hetzelfde tenue als in 2021, maar die leek nu te veel op het tenue van SD Worx en UAE Team. Er werd snel een nieuw zwart tenue ontworpen en men besloot om veel van de eerder geproduceerde tenues in de verkoop te doen, zo is op te maken op hun Facebook-pagina.

'Aangezien onze niet-goedgekeurde kit al is geproduceerd, heeft het team besloten om kleding te verkopen, om een ​​deel van de verloren kosten terug te krijgen! Een deel van de niet-goedgekeurde kleding zal door de renners worden gebruikt voor trainingsdoeleinden, het andere deel is nu te koop!', zo valt te lezen. Ben je nog geïnteresseerd, dan moet je er snel bij zijn. Bijna alle (dames)kleding is inmiddels uitverkocht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws