Poels ziet 'natuurlijke ontwikkeling' van ploeg: 'Misschien dat mijn rol iets anders wordt' Wielrennen
Wielrennen

Poels ziet 'natuurlijke ontwikkeling' van ploeg: 'Misschien dat mijn rol iets anders wordt'

Poels ziet 'natuurlijke ontwikkeling' van ploeg: 'Misschien dat mijn rol iets anders wordt'

Wout Poels verruilde na 2019 Team Sky voor Bahrain McLaren, het huidige Bahrain Victorious. Hij wilde meer voor eigen kans gaan, maar dat heeft na twee jaar nog geen overwinning opgeleverd. Dat de ploeg afgelopen seizoen een geweldig jaar kende, betekent volgens de Nederlander echter nog niet dat hij volledig in een knechtenrol wordt geduwd.

Het was die rol die hem bij Team Sky als gegoten lag. In 2015, 2016, 2018 en 2019 was hij de meesterknecht voor eerst Chris Froome en later Geraint Thomas en Egan Bernal. Nu hij voor eigen kans mag gaan, wil het nog niet helemaal vlotten. Al heeft dat volgens de 34-jarige Nederlander ook te maken met wat pech, zo vertelt hij aan Wieler Revue. 'De laatste twee jaar heb ik wat ongeluk gehad. Ik de Tour de France ging ik afgelopen seizoen vol voor de bollentrui, maar daarmee kwam Pogacar zich bemoeien', zo vertelt hij lachend. 'Heel jammer, want die trui had glans gegeven aan mijn periode bij Bahrain Victorious.'

Het scheelde overigens weinig of Poels had aankomend seizoen voor een andere ploeg gereden. De wegen van hem en de ploeg leken te scheiden, maar de ploeg was volgens hem 'iets te voorbarig. 'Er was ook wel interesse van andere ploegen, maar ik vind het prettig om langer bij één ploeg te blijven, omdat je iedereen beter kent. Door het coronaseizoen heb ik eigenlijk nog steeds het idee dat ik net nieuw ben in de ploeg', zo liet hij onlangs nog weten.

Bahrain Victorious kent ongekend goed jaar

Met die 'nieuwe' ploeg ging het afgelopen seizoen meer dan uitstekend. Damiano Caruso werd verrassend tweede in de Giro d'Italia, terwijl Jack Haig net zo verrassend op het podium eindigde in de Vuelta a España. Daarbij boekte de ploeg twee ritzeges in de Giro (Gino Mäder en Caruso), drie overwinningen in de Tour (Dylan Teuns en twee keer Matej Mohoric) en één overwinning in de Vuelta (Caruso). De renner die misschien nog wel het meest overtuigde was de Italiaan Sonny Colbrelli. Hij was het hele jaar goed in vorm in rondes van een week en wist in het slot van het seizoen Europees kampioen te worden en als klap op de vuurpijl werd hij winnaar van Parijs-Roubaix.

Daarbij valt een tweede plaats om de bollentrui wat in het niet, maar Poels blijft dromen van die ene mooie zege. 'Misschien dat mijn rol inderdaad iets anders wordt dan twee jaar geleden. Dat komt door de natuurlijke ontwikkeling van de ploeg, maar er is zo’n groot programma dat ik mijn eigen ding kan blijven doen. In koersen van een week kan ik zeker nog een klassement rijden, maar in de grote rondes krijg ik een andere rol. Een ritzege in de Tour de France staat nog heel hoog op mijn verlanglijst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws