Update II | Bystrøm vervolgde Giro met corona, maar gaat nu naar huis met symptomen Wielrennen
Wielrennen

Update II | Bystrøm vervolgde Giro met corona, maar gaat nu naar huis met symptomen

Update II | Bystrøm vervolgde Giro met corona, maar gaat nu naar huis met symptomen

Terwijl toppers als Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) en Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) de Giro de afgelopen dagen verlieten met corona, heeft Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty) de Italiaanse ronde vervolgt met het virus. Dat vertelde hij op de eerste rustdag aan Discovery.

Bystrøm testte enkele dagen geleden positief met corona en vertoonde (lichte) symptomen. 'Nu voel ik me beter en ik hoop dat het ergste voorbij is. De afgelopen dagen waren wel vermoeiend, het was een kwestie van doorkomen.

De Noor verklaart zijn keuze om verder te doen met de Giro. 'Als ik koorts had gehad en me slecht zou voelen, zou het iets anders zijn geweest. Nu had ik milde symptomen en was ik moe, maar dat is normaal in de etappes aan het einde van een week in een grote ronde.'

Bystrøm denkt alweer aan presteren in de Giro

De coureur van Intermarché-Circus-Wanty is naar eigen zeggen niet bang voor long covid. 'Je weet het nooit zeker, maar de meeste mensen hebben dat vermeden. Corona is nu niet meer hetzelfde als twee jaar geleden. We zijn gevaccineerd met vijf vaccins', aldus Bystrøm.

Hij voelt zich alvast weer klaar om voor een resultaat te gaan, na een zesde plek in de derde rit van de Giro. 'Ik voel me weer beter en hoop op een dag mee te doen in de ontsnapping. Als iedereen met een positieve test naar huis zou gaan, zouden er bijna geen renners meer in Rome aankomen.'

Update I - dinsdag 16 mei 2023 (8:45 uur): Intermarché verdedigt keuze

Intermarché Circus-Wanty heeft op Twitter een korte update gegeven over de situatie van Sven Erik Bystrøm. De Belgische ploeg stelt het volgende: 'In samenwerking met onze medische staf, die van organisator RCS en het medisch protocol van de UCI, zal Bystrøm de Giro d'Italia ondanks een positieve coronatest voortzetten. Bystrøm is uitvoerig onderzocht en er zijn geen symptomen boven water gekomen die het beoefenen van topsport belemmeren. Daarom gaat hij van start in de tiende etappe.'

Update II - dinsdag 16 mei 2023 (11:20 uur): Bystrøm naar huis, ook Taaramäe geeft forfait

De soap rond Sven Erik Bystrøm heeft een nieuwe dimensie gekregen. De 31-jarige Noor gaat nu alsnog naar huis met corona. Dat maakt Intermarché Circus-Wanty bekend op Twitter. Bystrøm vertoonde afgelopen nacht symptomen en dus neemt de Belgische formatie geen risico. Niet lang na het uit koers stappen van Bystrøm liet de Belgische formatie weten dat ook routinier Rein Taaramäe niet van start ging in de tiende rit. De Est testte negatief op covid-19, maar voelde zich dermate ziek dat hij verstek moest laten gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws