Update II | UAE maakt terugkeer Richeze definitief, renner kondigt tevens afscheid aan Wielrennen
Wielrennen

Update II | UAE maakt terugkeer Richeze definitief, renner kondigt tevens afscheid aan

Update II | UAE maakt terugkeer Richeze definitief, renner kondigt tevens afscheid aan

(30 december 2021) Maximiliano Richeze stond bekend als één van de beste lead-out mannen van het peloton, maar is nog steeds op zoek naar een nieuwe ploeg. Zijn contract bij UAE Team Emirates liep af en het is nog maar de vraag of er nieuwe interesse is voor de inmiddels 38-jarige Argentijn. En die interesse moet komen van een World-Tour-ploeg, anders houdt Richeze het voor gezien.

Dat laat de Argentijn weten in gesprek met Diario de Cuyo. 'Op mijn leeftijd heb je motivatie en duidelijke doelen nodig om goed te presteren. Als je dan een categorie zakt, verlies je de wil en het moraal. Als ik tien jaar jonger was, dan was het een ander verhaal. Op mijn leeftijd maakt het niet uit, want ik heb al zoveel gereden. Een jaar meer of minder gaat het verschil niet maken. Ik heb er niet aan gedacht om nu al te stoppen, maar ik begin er wel steeds meer over na te denken.'

Richeze was geen veelwinnaar, maar stond vooral bekend om de sprintaantrekker van grote namen als Marcel Kittel en Fernando Gaviria. Toch kwam ook bij Richeze de sleet er wat op te zitten en besloot de ploeg na twee jaar afscheid van hem te nemen. 'Ik ben al 38 jaar oud en het idee was om nog één jaar door te gaan. Nog één jaar zou me kunnen helpen om mezelf psychologisch voor te bereiden op mijn afscheid, omdat ik denk dat iedere atleet zich daar altijd op moet voorbereiden. Hoe dan ook, ik ben blij met mijn carrière en kan niets meer vragen.'

Het totaal aantal overwinningen van Richeze staat momenteel op zeventien en hij vindt het niet erg dat hij vaker voor eigen kans heeft gereden. 'Ik kon racen en ik heb veel dingen kunnen winnen. Misschien niet zozeer op persoonlijk niveau, maar door voor mijn teamgenoten te werken. Daardoor hebben we veel gewonnen. Wat kan ik nog meer vragen van mijn carrière?' UAE Team Emirates heeft het wegvallen van Richeze al ruimschoots opgevangen. Ook al nam de ploeg eveneens afscheid van Alexander Kristoff, het ruimde ook plaatsen in voor de snelle Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en Álvaro José Hodeg (Deceuninck-Quick-Step).

Update - 15 januari 2022 (08.35 uur): Richeze krijgt herkansing bij UAE Team Emirates

Maximiliano Richeze mag mogelijk toch nog een half jaar deel uitmaken van de selectie van UAE Team Emirates. De ervaren Argentijn traint volgens La Gazzetta dello Sport momenteel mee met de ploeg, waar hij sinds 2020 voor rijdt. Hij krijgt in 2022 de kans om de Giro d'Italia te rijden, alvorens hij zal afzwaaien als prof. Richeze leek de afgelopen weken geen aanspraak te maken op een contractverlenging, maar UAE Team Emirates heeft dertig renners op papier voor het komende seizoen. Daarmee is nog één plekje over voor een passend afscheid voor de leadout-man.

Update II - 18 januari 2022 (10.30 uur): Richeze keert definitief terug en sluit carrière af bij UAE

Maximiliano Richeze keert definitief terug bij UAE Team Emirates. De Argentijn mag het gat opvullen dat ontstaan is door de blessure van Álvaro Hodeg. De ploeg maakte het nieuws zelf bekend, nadat La Gazzetta dello Sport eerder al hierover berichtte. Het team benadrukt dat het om een tijdelijk dienstverband gaat. Hij rijdt bij de ploeg tot en met de Giro d'Italia.

'Ik ben blij dat ik terug mag komen en dat ik het team waar ik al twee jaar voor gereden heb kan helpen', laat Richeze weten. 'Het is een speciale groep en ik ben dankbaar voor de kans die ik krijg van Mauro (Gianetti, red.). Het voelt als een passende manier om hier mijn carrière af te sluiten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws