Update III | Bingoal WB-renner Julian Mertens mag drie weken na zware val ziekenhuis verlaten Wielrennen
Wielrennen

Update III | Bingoal WB-renner Julian Mertens mag drie weken na zware val ziekenhuis verlaten

Update III | Bingoal WB-renner Julian Mertens mag drie weken na zware val ziekenhuis verlaten

(31 mei 2023) Slecht nieuws vanuit Bingoal-WB: de 25-jarige Belgische wielrenner Julian Mertens van die ploeg is woensdag in een kunstmatig coma gebracht na een ongeluk tijdens het trainen.

'Hij is woensdag op training geblesseerd geraakt. Julian, die aan verschillende verwondingen lijdt, werd naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) vervoerd. Daar is hij in een kunstmatige coma gebracht om de gevolgen van het ongeval beter te kunnen beheersen', meldt de ploeg in een kort communiqué. Testen moeten nog gedaan worden.

'Verdere details over de toestand van Julian worden op een later moment vrijgegeven', laat Bingoal-WB nog weten. Mertens is bezig aan zijn tweede jaar bij de Belgische formatie, nadat hij drie seizoenen bij Sport Vlaanderen-Baloise reed.

Update - donderdag 1 juni (08.30 uur): Mertens succesvol geopereerd, Belg heeft veel breuken

Julian Mertens is succesvol geopereerd aan zijn ruggengraat, zo meldt Bingoal WB in een update. De 25-jarige Belg gaat donderdag onder het mes voor zijn kaak en heeft ook breuken in zijn arm en ribben. Mertens wordt de komende dagen nog in een kunstmatige coma gehouden, afhankelijk van de ontwikkelingen.

Update II - zaterdag 5 juni (13.30 uur): Mertens ontwaakt uit kunstmatige coma en gaat vooruit

Julian Mertens is ontwaakt uit een kunstmatige coma en gaat dag na dag vooruit, zo heeft Bingoal WB gemeld in twee volgende updates over het welzijn van de Belgische renner. In het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen was Mertens zaterdagochtend in staat om zonder beademingshulp kort te communiceren met zijn familie. De ploeg slooit het eerste korte statement af met de boodschap dat er nu een lange revalidatieperiode wacht. Op maandag kwam er meer goed nieuws: 'De medicatie is verminderd en Julian heeft al wat oefeningen in bed kunnen doen bij de fysiotherapeut. Hij is snel moe maar hij gaat echt vooruit.'

Update III - dinsdag 20 juni (16.50 uur): Mertens mag ziekenhuis verlaten

Julian Mertens heeft drie weken na zijn val het ziekenhuis verlaten, met zijn ploeg Bingoal WB. Hij moet wel nog een rugoperatie ondergaan, laat de formatie nog weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws