Harrie Lavreysen neemt revanche voor vorig jaar en wint eindklassement in Sprint en Keirin Baanwielrennen
Baanwielrennen

Harrie Lavreysen neemt revanche voor vorig jaar en wint eindklassement in Sprint en Keirin

Harrie Lavreysen neemt revanche voor vorig jaar en wint eindklassement in Sprint en Keirin

Harrie Lavreysen heeft zaterdagavond het Sprintklassement van de Track Champions League op zijn naam geschreven. De dagzege in de Sprint tijdens de slotmanche in de Engelse hoofdstad Londen moest de 26-jarige Nederlander net zoals vorige week in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines aan de Australiër Matthew Richardson laten. De 'Lichtflits van Luyksgestel' nam daarna wel nog revanche in de Keirin.

Lavreysen legde de basis voor zijn eindzege in de Sprint tijdens de eerste twee manches in Mallorca en Berlijn, waar hij alles won wat er te winnen viel. In Londen plaatste hij zich samen met de Australiër opnieuw met sprekend gemak voor de finale, die wederom een fantastische eindstrijd werd. In de Sprintfinale begon Lavreysen op kop, maar zag hij in de voorlaatste ronde Richardson onderdoor komen. De Australiër zette net zoals vorige week een lange sprint in, die hij uiteindelijk tot op de finish volhield. Lavreysen was niet opgezet met het manoeuvre van de Australiër en trakteerde hem op een handgebaar. De jury zag echter geen graten in de move van Richardson, die vorig jaar de Sprint in de Champions League pakte.

In de Keirin zat Lavreysen opnieuw met Richardson opgescheept. Deze keer klopte de spierbundel hem wel. 'De Champions League begint te groeien op mijn palmares', vertelde Lavreysen achteraf in een interview van Eurosport aan de Britse sprintlegende Sir Chris Hoy. 'Het is lastig om het te vergelijken met andere baanevents, maar de Track Champions League begin stilaan een groot ding te worden in het baanwielrennen. Dus ik ben wel blij.

Lavreysen na winst in Sprint en Keirin: 'Blijf mezelf verbazen'

Hoy vroeg hem ook waar Lavreysen de motivatie vandaan blijft halen om zo hard te werken en de concurrentie keer op keer te slim af te zijn. 'Dat is een moeilijke vraag. Soms blijf ik mezelf verbazen. Ik wist niet hoe de Champions League zou verlopen, maar mijn vorm op het WK zat alvast goed, waarna ik een lange pauze nam. Ik verwachtte dus niet heel veel hiervan, maar trok mijn goede vorm gewoon consistent door en dat is het belangrijkste in de Champions League. Op EK's en WK's is dat helemaal anders.'

In de Scratch, die vrijdagavond gewonnen werd door de Nederlander Roy Eefting, ging de zege zowel bij de mannen als bij de vrouwen naar een Brit(se). Bij de mannen was Mark Stewart voor eigen publiek de beste, bij de vrouwen won Neah Evans. Zowel de Sprint als de Keirin bij de dames was een klofje naar de hand van de Australische Ellesse Andrews. Het endurance-klassemen bij de mannen ging naar de Canadees Dylan Bibic, de dagzege in de eliminatie was voor de Belg Tuur Dens. Tot slot liet Katie Archibald het Britse publiek nog eens juichen met haar eindzege in het endurance-klassement bij de dames, de eliminatie was voor de Ierse Lara Gillespie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws