Lindeman verlaat Qhubeka en tekent bij Nederlandse continentale ploeg Wielrennen
Wielrennen

Lindeman verlaat Qhubeka en tekent bij Nederlandse continentale ploeg

Lindeman verlaat Qhubeka en tekent bij Nederlandse continentale ploeg

Bert-Jan Lindeman maakt de overstap van Team Qhubeka NexHash naar de continentale ploeg VolkerWessels Cyclingteam. Het betekent na jaren WorldTour een stapje terug voor de Nederlander, die in 2015 nog een Vuelta-etappe won. 'Het is een super mooie kans', zo laat hij op de site van zijn nieuwe ploeg weten.

Na zes jaar Jumbo-Visma maakte Lindeman in 2021 de overstap naar Team Qhubeka NextHash. De 32-jarige Nederlander nam afgelopen seizoen deel aan de Giro d'Italia en de Vuelta a España, maar het was duidelijk dat de ploeg in zwaar weer verkeerde. Het kon de salarissen van haar renners niet meer betalen en donderdag werd eveneens duidelijk dat de aanvraag voor een WorldTour-licentie is afgewezen. Voor Lindeman werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en die vond hij bij het Nederlandse continentale VolkerWessels Cyclingteam. 'Alles is goed en strak geregeld en ze rijden een mooi wedstrijdprogramma. Met hun Cannondale fietsen en andere partners heb je alle voorwaarden om goed te presteren.'

Bij zijn nieuwe ploeg zijn ze vanzelfsprekend erg blij met het aantrekken van Lindeman, die als zeventiende renner aan de selectie wordt toegevoegd en verder bestaat uit alleen maar Nederlanders en één Brit. 'Hiermee halen wij de gedroomde transfer binnen. Bert-Jan brengt een brok aan ervaring mee en uit ons gesprek bleek dat er nog veel ambitie en scoringsdrang in hem zit. Zijn ervaring in de WorldTour is voor ons allemaal een voordeel en hij is een liefhebber van de wielersport die nog niet klaar is met zijn carrière. Dat past goed binnen het VolkerWessels Cyclingteam', zo laat sportief directeur Allard Engels weten.

De Nederlander kijkt vooral uit om met zijn nieuwe ploeg in Nederland de Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe te rijden. Aanzienlijk minder grote koersen waarvoor hij de laatste jaren namens Jumbo-Visma en Team Qhubeka NextHash rondreed. In totaal boekte hij vier overwinningen in zijn carrière, maar de Vuelta-etappe in 2015 was de allermooiste. Destijds was hij namens Jumbo-Visma de sterkste van een kopgroep, door bergop alleen aan te komen op 'La Alpujarra'.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws