[Update] Na Vermote tekent ook Van Keirsbulck contract bij Alpecin-Fenix Wielrennen
Wielrennen

[Update] Na Vermote tekent ook Van Keirsbulck contract bij Alpecin-Fenix

[Update] Na Vermote tekent ook Van Keirsbulck contract bij Alpecin-Fenix

(5 januari 2021) Afgelopen seizoen koersten Guillaume Van Keirsbulck en Julien Vermote nog op het hoogste niveau van het wielrennen, maar beide Belgen slaagden er niet in om een nieuwe ploeg te vinden. Dat dat geen pretje is, kan Van Keirsbulck wel beamen. ‘Ik train nu op mijn mountainbike.’

Sinds 1 januari 2021 is Van Keirsbulck op papier werkloos, terwijl hij vorig jaar nog op het hoogste niveau uitkwam bij CCC Team. Daarom traint hij nu in zwarte kledij. Aangezien de mecaniciens van CCC maar werkten tot 14 december, moest hij zijn koersfiets al vroegtijdig inleveren. ‘Ik heb thuis wel een pistefiets en een mountainbike staan, maar geen koersfiets. Het is te zot om nu nog snel een dure koersfiets te kopen. Stel dat ik over een week een nieuwe ploeg vind. Ik houd het voorlopig dus op mountainbiken. Drie à vier uur per dag’, zo laat hij zich uit bij Het Nieuwsblad.

[Update] Na Vermote tekent ook Van Keirsbulck contract bij Alpecin-Fenix

'Het is te zot om nu nog snel een dure koersfiets te kopen'

Guillaume van Keirsbulck

Julien Vermote, landgenoot van Van Keirsbulck, zit in hetzelfde schuitje. Ook hij brengt zijn trainingsritten in het zwart door. De Belg koerste vorig jaar voor Cofidis, maar kon geen afstand van zijn trouwe racefiets doen. ‘Ik heb mijn De Rosa-fiets van Cofidis overgekocht, voor vierduizend euro’, laat Vermote weten. ‘Dat is niet min, maar ik doe dat elk jaar. Ook bij Qucik-Step en Dimension Data kocht ik mijn fiets als souvenir. Die hobby komt nu goed uit.’

Beide mannen geven de moed niet op en hopen nog altijd stilletjes op het vinden van een nieuwe ploeg. Zo schakelde Vermote de hulp van oud-ploeggenoot Mark Cavendish in. ‘Cav is al enkele dagen aan het rondhoren bij zijn connecties in de hoop dat er nog iets uit de bus komt voor mij’, vertelt hij. Ook Van Keirsbulck vraagt hulp van collega-renners. ‘Ze vragen hun ploegmanagers of er echt niet nog een plaats vrij is voor een klassieke renner. Ook mijn grootvader heeft al een paar telefoons gedaan, maar telkens krijgen we hetzelfde antwoord: geen plaats of ’t geld is op. Ik heb nog geen zin om een andere job te gaan zoeken. Ik wil nog blijven wachten tot eind januari. Als er dan niks concreet is, is het te laat’, zo sluit Van Keirsbulck af.

Na Vermote tekent ook Van Keirsbulck contract bij Alpecin-Fenix

Guillaume Van Keirsbulck en Julien Vermote zijn er beiden in geslaagd om onderdak te vinden bij Alepcin-Fenix. De Belg Vermote koerste vorig jaar voor Cofidis en kondigde eerder deze maand al aan een contract bij de ploeg van Mathieu van der Poel te hebben getekend. Uiteindelijk bewandelt Van Keirsbulck dezelfde weg, zo meldt Het Laatste Nieuws. De 30-jarige landgenoot van Vermote koerste in 2020 nog voor CCC Team, maar kreeg geen nieuw contract.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws