Update | Nieve zwaait af met sleutelbeenbreuk: 'Hoort bij de wielersport' Wielrennen
Wielrennen

Update | Nieve zwaait af met sleutelbeenbreuk: 'Hoort bij de wielersport'

Update | Nieve zwaait af met sleutelbeenbreuk: 'Hoort bij de wielersport'

(8 oktober 2022) Een drama voor Mikel Nieve en Domenico Pozzoivo in de Ronde van Lombardije. De 38-jarige Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA reed zaterdag zijn laatste koers uit zijn carrière, maar viel met 153 kilometer te gaan keihard en moest opgeven. Pozzovivo ging even later ook tegen de grond, voor de zoveelste keer in zijn loopbaan.

Voor beide renners sloeg het noodlot toe in een afdaling. Nieve lag er heel vervelend bij, in een wedstrijd waarin hij zo graag finishend had willen afsluiten. Wat zijn verwondingen zijn, is op het moment van schrijven nog niet bekend. De 38-jarige Nieve was jarenlang een bekend gezicht in het peloton. Hij reed zes keer top tien in een grote ronde en won etappes in de Giro d'Italia en de Vuelta a España.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Pozzovivo in vorm valt maar weer eens

Voor Pozzovivo zat de Ronde van Lombardije er ook vroeg op. Volgens Tutto Bici kreeg de ervaren Italiaan een tak in zijn wiel in een afdaling en smakte hij aan tachtig kilometer per uur tegen het asfalt. Pozzovivo had zich in de Italiaanse najaarkoersen nog weer van zijn beste kant laten zien, maar niet voor het eerst in zijn carrière zorgde een harde crash voor een vroegtijdig einde. De exacte schade is niet bekend, maar Pozzovivo zou als 'een mummie' het ziekenhuis hebben verlaten, volledig in het verband. Hij zou pijn hebben aan ellebogen, knieëen, ribben en er wordt gevreesd voor een ontwrichte schouder.

Update - 9 oktober 2022 (11.50 uur): Nieve breekt sleutelbeen in laatste koers

Mikel Nieve heeft zijn wielerloopbaan afgesloten met een sleutelbeenbreuk. De Spanjaard was samen met de Italiaan Lorenzo Fortunato betrokken bij een nare valpartij. 'Ik wilde nog een goede prestatie neerzetten in de Ronde van Lombardije, maar er schoot een bidon over de weg en ik kon het niet meer ontwijken', beschrijft Nieve op de ploegsite het incident.

In het ziekenhuis bleek vervolgens dat de renner van Caja Rujal zijn sleutelbeen had gebroken. 'Ik had mijn carrière graag op een andere manier willen beëindigen, dat staat buiten kijf, maar dit hoort nu eenmaal bij de wielersport. Ik moet het accepteren. Ik ben – ondanks mijn gebroken sleutelbeen – in orde. Nu is het tijd om vooruit te kijken. Ik ben trots op alles wat ik heb meegemaakt', besluit Nieve, die drie etappes en het bergklassement won in de Giro d'Italia. Ook won hij een etappe in de Vuelta a España. In totaal reed hij zes keer naar een top tien notering in een grote ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws