Update | O'Connor wil met spierschade verder rijden, ploegleider heeft twijfels Wielrennen
Wielrennen

Update | O'Connor wil met spierschade verder rijden, ploegleider heeft twijfels

Update | O'Connor wil met spierschade verder rijden, ploegleider heeft twijfels

(8 juli 2022) De Australiërs hebben tot dusver de grootste klappen gekregen in de strijd om het algemeen klassement. Jack Haig (Bahrain Victorious) zit met een gebroken pols al thuis, terwijl Ben O'Connor (AG2R Citroën Team) al vier minuten verloor in de kasseienrit en met last van een valpartij op dag twee donderdag nog eens twee minuten aan zijn broek kreeg.

Een bittere pil voor de Franse ploeg, die naar deze Tour de France trok met enkel het klassement van O'Connor als doel. De klimmer eindigde afgelopen seizoen al als vierde in de Ronde van Frankrijk en daar moest dit jaar verbetering in komen. Een derde plek in het Critérium du Dauphiné, achter Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, zette die ambities recent kracht bij.

Op dag twee was O'Connor echter betrokken bij de massale val in de slotfase in Nyborg. 'Niets ergs, ik ben enkel over de kop gevlogen', vertelde hij na die rit. Vol goede moed trok de Australiër naar de kasseienrit, maar daar brak een lekke band op de eerste strook hem op. Ondanks geweldige werk van zijn voltallige ploeg moest O'Connor vier minuten toegeven.

O'Connor heeft dan toch last van valpartij op dag twee

In Longwy volgde de nieuwe klap: O'Connor kon ditmaal simpelweg niet volgen, zag ook ploegbaas Vincent Lavenu. 'Ben vertelde ons dat hij een slechte dag had. We zijn teleurgesteld, maar na deze dag zijn het algemeen klassement en de ambities daarvoor definitief over.' O'Connor staat nu 52e, op 7.02 minuut van leider Tadej Pogacar.

'Hij moest eerst herstellen van zijn val in etappe twee', doet Lavenu uit de doeken. 'Daarna zijn er nog genoeg kansen voor hem, vooral in de zwaardere bergritten. We kennen allemaal zijn talent, maar hij moet eerst herstellen voordat we nieuwe doelen stellen.' Afgelopen jaar lukte dat: ook toen viel O'Connor in de eerste week, maar rukte hij later via een ontsnapping (met ritzege) op naar plek vier in Parijs.

Update - 9 juli 2022 (22.30 uur): O'Connor heeft spierschade aan rechterheup

Het is maar de vraag of Ben O’Connor de Tour zal kunnen uitrijden. De Australische ronderenner ging in Denemarken al onderuit en kwam zaterdag wederom ongelukkig in aanraking met het asfalt. Na de etappe bleek uit onderzoek dat hij spierschade aan de rechterheup heeft. Ondanks die blessure is O’Connor voornemens op zondag te starten in de negende etappe.

Ploegleider Julien Jurdie hield na afloop echter nog een slag om de arm. ‘We hopen heel erg dat zijn klachten voorbijgaan, dat hij weer zijn benen van de Dauphiné kan vinden en zich kan tonen in de bergetappes. Helaas viel hij vandaag weer en klaagde hij veel over zijn heup. Hij moet onderzocht worden, we weten niet of hij zondag zal starten’, aldus Jurdie tegenover Cyclsim’Actu. Uit het medisch bulletin van de Tour bleek uiteindelijk dat O’Connor spierschade had aan zijn rechterheup.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws