[Update] Tony Martin weer terug op de fiets: 'Heb geen erge pijn meer' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Tony Martin weer terug op de fiets: 'Heb geen erge pijn meer'

[Update] Tony Martin weer terug op de fiets: 'Heb geen erge pijn meer'

(11 maart 2021) Tony Martin zal Parijs-Nice 2021 niet afmaken. De Duitser van Jumbo-Visma heeft de race moeten verlaten na een valpartij. Op het oog leek de hardrijder dizzy en is hij uit voorzorg uit koers genomen.

Martin reed de Jumbo-Visma-trein naar voren in de vijfde rit van de Koers naar de Zon, maar had geen rekening gehouden met een wegversmalling. De Duitser keek om, zag de versmalling te laat en kwam ten val. Hij nam enkele van zijn mannen mee of stopte ze op, maar verder klapte niemand zonder erg tegen de grond.

Op de eerste beelden was te zien dat Martin op zijn fiets wilde stappen, maar werd tegengehouden. Hij oogde wat dizzy, waardoor uiteindelijk is besloten hem uit koers te nemen.

Update - 12 maart 2021 (09.00 uur): Tony Martin breekt elleboog

Jumbo-Visma kan de komende tijd geen beroep doen op Tony Martin. De Duitser viel in de vijfde etappe van Parijs-Nice uit na een valpartij en na afloop bleek al snel dat hij zijn elleboog heeft gebroken. De NOS meldt dat Martin in principe de Ronde van het Baskenland in april moet overslaan. Hoe lang hij precies uit de roulatie is, is niet bekend.

Via social media reageert Martin teleurgesteld op het slechte nieuws. 'Ik zal vrijdag naar huis gaan en verder onderzocht worden. Het voelt slecht om Primoz Roglic en de andere jongens te verlaten. Ik hoop snel terug te zijn.'

Update - 27 maart 2021 (18.50 uur): Tony Martin hervat trainingen

Na even uit de roulatie te hebben gelegen (vanwege een elleboogbreuk) stapte Tony Martin zaterdagochtend weer op de fiets. Dat laat de renner van Jumbo-Visma weten via Instagram. 'Twee weken na mijn operatie ben ik terug on the road! Ik ben nog niet helemaal hersteld, maar ik heb geen erge pijn meer. Het zal nog even duren voordat ik weer helemaal terug ben, maar ik hoop over enkele weken mijn trainingen bij Jumbo-Visma weer te kunnen hervatten!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws