[Update] Toch sleutelbeenbreuk voor Valverde, Spanjaard wordt zaterdag geopereerd Wielrennen
Wielrennen

[Update] Toch sleutelbeenbreuk voor Valverde, Spanjaard wordt zaterdag geopereerd

[Update] Toch sleutelbeenbreuk voor Valverde, Spanjaard wordt zaterdag geopereerd

Alejandro Valverde heeft in de zevende etappe de Vuelta a España jammerlijk moeten opgeven. De 41-jarige Spanjaard van Movistar stond vierde in het klassement, was brutaal in de aanval, maar een crash in een afdaling zorgde voor een drama voor de oude rot.

Valverde was in de laatste vijftig kilometer van een zware bergetappe weggereden uit het peloton met favorieten. Hij had onder meer Richard Carapaz bij zich, maar Jumbo-Visma bracht de boel met Steven Kruijswijk al bijna terug. Het was een bocht naar rechts in een afdaling die zorgde voor de crash. Valverde reed ergens overheen en schoot rechtdoor. Gelukkig voor hem viel hij niet meters het ravijn in.

De routinier werd door een ploegmaat overeind geholpen, maar al snel was duidelijk dat Valverde heel veel pijn had aan zijn rechter schouder. Na onderzoek van de koersdokter vervolgde hij nog wel zijn weg. In de groep favorieten werd het tempo na enkele felle aanvallen stilgelegd. Valverde stond niet veel later huilend langs de kant, getroosd door zijn ploegleider; opgave was onvermijdelijk.

Update - 20 augustus 2021 (18.45 uur): Geen breuken bij Valverde geconstateerd na valpartij

Alejandro Valverde heeft geen breuken opgelopen bij zijn zware val in de Vuelta a España. De Spanjaard z'n scans kwamen negatief terug. El Bala schoof hard onderuit doordat hij bij een aanval in een putje terechtkwam. De renner van Movistar moest opgeven met een pijnlijk sleutelbeen, maar dat blijkt uiteindelijk dus niet gebroken te zijn.

Update - 20 augustus 2021 (21.45 uur): Toch sleutelbeenbreuk voor Valverde

Movistar Team komt terug op haar eerdere bericht omtrent Alejandro Valverde. Op de Twitterpagina van de ploeg rectificeren de Spanjaarden een eerder verstuurde Tweet, waarin stond dat Valverde geen botbreuken had opgelopen na zijn valpartij in de zevende etappe van de Vuelta a España. Na een serie tweede scans blijkt de oud-wereldkampioen van 2018 toch een sleutelbeenbreuk te hebben opgelopen. Hij zal hiervoor op zaterdag worden geopereerd in Murcia.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws