Update | Van Baarle over interesse van Jumbo-Visma: 'Mooie ploeg, maar ook nog in gesprek met INEOS' Wielrennen
Wielrennen

Update | Van Baarle over interesse van Jumbo-Visma: 'Mooie ploeg, maar ook nog in gesprek met INEOS'

Update | Van Baarle over interesse van Jumbo-Visma: 'Mooie ploeg, maar ook nog in gesprek met INEOS'

(14 april 19.45 uur) Dylan van Baarle lijkt bezig aan zijn laatste seizoen bij INEOS Grenadiers, zo weet het AD donderdagavond te vertellen. Het contract van de Nederlander loopt aan het eind van dit jaar af en volgens het AD staat de Nederlandse ploeg in 'pole position' om de 29-jarige renner in te lijven.

Van Baarle koerst vanaf 2018 voor het toenmalige Team Sky, wat nu INEOS Grenadiers is geworden. Daarvoor reed hij in 2019, 2020 en 2021 de Tour de France vooral in dienst van zijn kopmannen, maar begon hij zich ook weer meer toe te leggen op het klassieke werk. Dat betaalde zich vorig jaar uit met winst in Dwars door Vlaanderen en daarnaast baarde hij opzien met een tweede plaats op het wereldkampioenschap. Althans, het verrassende is er inmiddels wel af, want Van Baarle is uitgegroeid tot één van de sterkste klassieke renners van het moment. Dat bewees de Nederlander elf dagen geleden nog, toen hij achter Mathieu van der Poel tweede werd in de Ronde van Vlaanderen.

Jumbo-Visma en UAE in gevecht om Van Baarle

Bij Jumbo-Visma lijken ze wel oren te hebben naar de komst van Van Baarle, al lijkt ook het UAE van Tadej Pogacar geïnteresseerd. Maar volgens het AD voert Van Baarle 'de meest vergevorderde onderhandelingen met Jumbo-Visma'. Daar komt hij in een ploeg terecht die zich steeds meer lijkt te willen versterken voor het voorjaar en afgelopen seizoen al Christophe Laporte en Tiesj Benoot aantrok. Met Van Baarle erbij hebben ze nog een extra pion in de finales, terwijl de Nederlander zichzelf ongetwijfeld aankomend zondag nog wil bewijzen. Dan staat Parijs-Roubaix op het programma, de koers waar de zestiende plek (2016) zijn beste resultaat is.

Update - 17 april 2022 (10.45 uur): Van Baarle ook nog in onderhandeling met INEOS Grenadiers

Dylan van Baarle heeft daags voorafgaand aan Parijs-Roubaix gereageerd op de interesse van Jumbo-Visma in zijn persoon. 'Er is inderdaad interesse, maar we zijn ook nog met mijn huidige ploeg aan het praten', verwijst de Nederlandse hardrijder naar INEOS Grenadiers, waar hij nu vijf jaar koerst. 'Jumbo-Visma is een heel mooie ploeg, maar meer kan ik er nu niet over zeggen', aldus Van Baarle voor de camera van de NOS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws