[Update] Van Vleuten bevestigt deelname aan allereerste vrouweneditie Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

[Update] Van Vleuten bevestigt deelname aan allereerste vrouweneditie Parijs-Roubaix

[Update] Van Vleuten bevestigt deelname aan allereerste vrouweneditie Parijs-Roubaix

(17 september 2021) Annemiek van Vleuten liet begin dit jaar nog optekenen dat ze niet te zien zou zijn in de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen, maar door de verandering in de kalender is dit opeens toch mogelijk. De olympisch kampioene staat vermoedelijk toch aan de start.

Van Vleuten geeft tegenover het Amerikaanse VeloNews aan dat ze deze 'mijlpaal voor het vrouwenwielrennen' mogelijk toch gaat meemaken. 'Ik rijd de Womens Tour (in Groot-Brittannië, red.) en daarna zit er slechts één dag tussen voor Parijs-Roubaix, dus ik ben nog niet zeker of ik van start ga of niet.'

De veelvraat tempert alvast de verwachtingen. 'Het is geen race die mij ligt, dat is ook één van de redenen dat ik nog niet weet of ik ga starten. Mijn motivatie is dat ik het gewoon mee wil maken, maar voor mij als klimster is het alsof Egan Bernal Parijs-Roubaix zou rijden', maakt Van Vleuten de vergelijking met het mannenwielrennen.

Van Vleuten is blij onderdeel te zijn van de groei die het vrouwenwielrennen doormaakt. 'Toen ik in 2008 begon was het nog een amateursport, waarbij slechts drie of vier vrouwen het als professional konden uitvoeren. Hedendaags ontwikkelt de sport zich in een zeer goede richting en ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak.'

Update - 19 september 2021 (10.20 uur): Van Vleuten bevestigt deelname aan Parijs-Roubaix

Annemiek van Vleuten heeft haar deelname aan Parijs-Roubaix, waarvan de vrouweneditie dit jaar voor het eerst op het programma staat, definitief bevestigd. Tegenover Cyclingnews laat de Nederlandse weten aan de start te staan om haar ploeggenotes te helpen, daar de wedstrijd haar niet bijzonder goed ligt. Ze is bereid om te starten, daar de wedstrijd op het eind van het seizoen gepland staat. Eerder wilde ze alle risico's van deze koers vermijden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws