Update | Wellens moet Ronde van Zwitserland laten schieten en ziet Tour de France in gevaar komen Wielrennen
Wielrennen

Update | Wellens moet Ronde van Zwitserland laten schieten en ziet Tour de France in gevaar komen

Update | Wellens moet Ronde van Zwitserland laten schieten en ziet Tour de France in gevaar komen

(30 mei 2023) Het goede nieuws blijft maar komen bij UAE-Team Emirates. Enkele dagen nadat kopman Tadej Pogacar af kon reizen naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage, heeft ook Tim Wellens zich bij de ploeg gevoegd.

De Belg was het grootste slachtoffer van de door Filip Maciejuk veroorzaakte valpartij in de Ronde van Vlaanderen, met een lelijke sleutelbeenbreuk tot gevolg. Op 10 mei onderging Wellens zijn laatste operatie aan dat bot.

Maandag laat Wellens weten dat hij inmiddels op de Sierra Nevada is. 'Eindelijk goed nieuws', schrijft hij op zijn sociale kanalen. 'Eindelijk kan ik weer volledig trainen en ben ik weer herenigd met deze kerel', luidt het bijschrift bij een foto met Pogacar.

Het is nog niet duidelijk wat de eerstvolgende koers gaat worden voor de Belg, die ook op de long list staat voor de Tour de France.

Update - 7 juni 2023 (08.15 uur): Wellens niet van start in Ronde van Zwitserland

Tim Wellens moet de Ronde van Zwitserland, een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France, laten schieten. Dat meldt DH Les Sports. De Belg van UAE-Team Emirates was van plan om komende vrijdag zijn rentree te maken in de GP Kanton Aargau, maar ziet zichzelf genoodzaakt om beide wedstrijden over te slaan. Wellens is nog niet voldoende hersteld van zijn blessures en ziet zo ook de Tour de France in gevaar komen. De Ronde van Slovenië, startend op 14 juni, zou nu zijn eerstvolgende koers moeten worden.

De vertraging in het herstel komt door een nieuwe sleutelbeenbreuk in mei. Die werd veroorzaakt doordat de schroeven van zijn oorspronkelijke breuk los gingen zitten. Wellens brak het gewricht tijdens een massale valpartij in de Ronde van Vlaanderen en liep dus kostbaar tijdsverlies op door de nieuwe breuk. De 32-jarige Belg is nu wel op hoogtestage met de ploeg en Tadej Pogacar, die tevens herstellende is van een polsblessure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws