Urán sluipt weer naar plek twee in de Tour: 'Belangrijk dat niemand tijd pakte' Wielrennen
Wielrennen

Urán sluipt weer naar plek twee in de Tour: 'Belangrijk dat niemand tijd pakte'

Urán sluipt weer naar plek twee in de Tour: 'Belangrijk dat niemand tijd pakte'

Tadej Pogacar is dominant, Jonas Vingegaard viel woensdag aan op de Mont Ventoux en ook Richard Carapaz staat er goed voor. Toch zijn niet zij, maar is Rigoberto Urán op papier de belangrijkste uitdager van Pogacar in het klassement. De Colombiaan staat na elf dagen doodleuk tweede.

Urán weet wat het is om tweede te zijn. Hij werd het al in de Giro d'Italia van 2013 en 2014 en in 2017 was hij runner-up achter Chris Froome in de Tour. Dat de benen goed zijn, bewees hij al met tijdritwinst in de Ronde van Zwitserland, waar hij overigens ook tweede werd in het eindklassement. In deze Tour de France zagen we hem eigenlijk nog geen moment echt van voren.

Urán dankt samenwerking met Carapaz en Pogacar

Toch sloop Urán alle dagen mee met de besten. Woensdag haakte hij zijn karretje aan bij Carapaz en haalde hij Vingegaard en Pogacar terug in de afdaling. 'Ik had problemen met het schakelen, wat niet echt handig was. We wisten dat we tot de finish alles moesten geven en met de hulp van Pogacar en haalden zo Vingegaard terug. Het is belangrijk dat niemand tijd heeft kunnen pakken', aldus de klimmer van EF Education-NIPPO.

Dat Urán nu tweede staat, kon hij zelf na de finish eigenlijk ook niet geloven. Hij valt zelden aan, maar lost ook eigenlijk nooit echt. Zo bewijst hij andermaal dat je met heel constante prestaties voor het podium kan gaan. 'We bekijken het dag voor dag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws