Valverde doet verbazen: Spanjaard eindigt met lekke band (!) als vijfde in koninginnenrit Valencia Wielrennen
Wielrennen

Valverde doet verbazen: Spanjaard eindigt met lekke band (!) als vijfde in koninginnenrit Valencia

Valverde doet verbazen: Spanjaard eindigt met lekke band (!) als vijfde in koninginnenrit Valencia

Naast de zege van Aleksandr Vlasov en de kleine inzinking van Remco Evenepoel viel er na de zware koninginnenrit in de Ronde van Valencia nog iets op: Alejandro Valverde wist het voor elkaar te krijgen om als vijfde (!) te finishen op een lekke band.

Het was de Murciaan die als eerste de knuppel in het hoenderhok gooide op de slotklim, nog voor de gevreesde gravelstroken. De concurrentie liet dit niet gebeuren en haalde Valverde snel bij, die later geen rol van betekenis meer kon spelen maar wel nog vijfde werd.

Na afloop bleek waarom: Valverde was ongetwijfeld over één van de vele losliggende stenen op de gravelstrook gereden en moest verderdoen met een platte band. Dit deerde de 41-jarige Spanjaard niet, getuige zijn vijfde plek en de 'con pinzacho'-verbazing bij de social media-admin van zijn Team Movistar. Ploeggenoot Enric Mas werd overigens derde, achter Vlasov en Carlos Rodriguez.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws