Valverde geeft programma 2022 prijs en gaat na loopbaan genieten van Formule 1 en Real Madrid Wielrennen
Wielrennen

Valverde geeft programma 2022 prijs en gaat na loopbaan genieten van Formule 1 en Real Madrid

Valverde geeft programma 2022 prijs en gaat na loopbaan genieten van Formule 1 en Real Madrid

Het lijkt er toch echt van te komen: Alejandro Valverde die gaat beginnen aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. De 42-jarige coureur uit Murcia gaat zich in zijn laatste jaar richten op onder meer Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik, Giro d'Italia en de ronde van zijn thuisland, de Vuelta.

Valverde is een koersdier en zal ook in 2022 weer veel wedstrijddagen afwerken. 'Ik begin op Mallorca, en daarna zal ik via de Rondes van Valencia, Murcia en Andalusië opbouwen naar de Strade Bianche, alvorens ik wat rust neem en de Ronde van Catalonië of het Baskenland zal afwerken voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.' Deelname aan de Amstel Gold Race laat hij voorlopig in het midden.

Daarna gaat de blik voornamelijk op de Giro en Vuelta, zijn hoofddoelen van het seizoen. In de Tour is hij er - zoals het er nu voorstaat - dus niet bij. 'Ik wil het anders aanpakken dit jaar en daarom zal ik er in de Tour de France niet bij zijn', citeert Marca. Zijn manager, Eusebio Unzué, heeft overigens al laten doorschemeren Valverde te willen verleiden voor nog één jaar. 'Dit is honderd procent zeker mijn laatste seizoen', zegt de veteraan daarover. 'Ik vind de sport erg leuk, maar het is uiteindelijk wel een opoffering om prof te zijn, zeker op mijn 42e.'

Valverde wil strijden met Pogacar

Ook Valverde heeft de afgelopen jaren mannen als Tadej Pogacar zien komen, maar het boegbeeld van Team Movistar is nog altijd heilig overtuigd van zichzelf. 'We hebben in de finale van de Ronde van Lombardije nog gevochten, maar hij was sterker. Als ik bij de laatste belangrijke wedstrijd nog met hem kon strijden, waarom kan ik dan niet op het hoogste niveau meedoen in 2022?'

Na zijn loopbaan heeft Valverde meer tijd voor zijn familie in kinderen, maar hij gaat zich hoe dan ook bezig blijven houden met sport. 'Ik kijk heel graag naar de Formule 1, afgelopen weekend heb ik nog genoten van de podiumplaats van Fernando Alonso, net zo'n veteraan.' Alonso staat overigens dan weer bekend als een liefhebber van de wielersport. Zowel Valverde als Alonso is overigens ook fervent fan van voetbalclub Real Madrid. 'Daar krijg ik ook graag naar met mijn kinderen. Zie je wel, het is niet alleen fietsen in mijn leven', sluit Valverde het interview af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws