Van Aert gokte en moest alles of niets spelen in GP Quebec: 'Het is helaas geen PlayStation' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert gokte en moest alles of niets spelen in GP Quebec: 'Het is helaas geen PlayStation'

Van Aert gokte en moest alles of niets spelen in GP Quebec: 'Het is helaas geen PlayStation'

Wout van Aert strandde naast het podium in de GP Quebec. Achter de weggereden Benoit Cosnefroy verloor de renner van Jumbo-Visma de sprint van Michael Matthews en Biniam Girmay. ‘Het is helaas geen Playstation', vertelde hij direct na de finish tegen onder meer In de Leiderstrui.

Van Aert reed een attente finale, maar werd verrast door een verschroeiende aanval van Cosnefroy, die iedereen uit het wiel knalde in de laatste kilometers. ‘Hij is erg sterk in koersen als deze. We hoopten dat Christophe (Laporte, red.) naar hem toe kon rijden, maar hij strandde op een paar meter. Ik besloot om te gokken, dat andere ploegen het zouden dichtrijden.’ Dat gebeurde niet. ‘Vervolgens lanceerde ik mijn sprint vroeg om nog op het podium te komen, maar daardoor konden Matthews en Girmay mij nog passeren’, legt Van Aert na afloop uit.

De GP Quebec werd aan een hoog tempo verreden. ‘De hele koers ging het hard. Het leek misschien gecontroleerd, maar het kostte veel energie. Ik ben teleurgesteld omdat de ploeg zo goed reed. We zaten altijd vooraan, dan wil je het afmaken. Het is geen PlayStation helaas', luidde de conclusie van Van Aert na afloop.

Van Aert: 'Montréal is meer voor de echte klimmers'

Wel kan Van Aert zich troosten met goede benen. ‘Ja dat wel, ik blij met hoe ik me vandaag voelde.’ Over de sprint vertelt hij: ‘Met een sprint als deze moet je goed nadenken over wanneer je je inspanning plaatst. Voor een renner als ik is het slimmer om wat defensiever te rijden, maar iemand als Cosnefroy heeft maar één kans. En als er na zo’n sterke aanval even geaarzeld wordt, kom je niet meer terug.’

Van Aert rijdt zondag de GP Montréal. ‘Ik denk dat die koers zwaarder is. We zullen zien hoe het gaat. Renners als Pogacar, Gaudu en Bardet (Tadej, David, Romain, red.), de echte klimmers, zullen daar waarschijnlijk meer kans hebben op de winst.’

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws