Van Aert kan rekenen op motoren, punchers en klimmers in jacht op tweede zege in Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kan rekenen op motoren, punchers en klimmers in jacht op tweede zege in Milaan-Sanremo

Van Aert kan rekenen op motoren, punchers en klimmers in jacht op tweede zege in Milaan-Sanremo

Jumbo-Visma heeft een ijzersterke selectie bekendgemaakt voor Milaan-Sanremo. De Nederlandse ploeg bouwt een team rond kopman Wout van Aert, die de wedstrijd in 2020 al eens won. Er staan ook enkele belangrijke outsiders op de lijst.

Jumbo-Visma kiest voor enkele gerennomeerde hardrijders, om de boel te kunnen controleren richting Sanremo. Edoardo Affini, Nathan Van Hooydonck en Jos van Emden moesten in staat worden geacht om te kunnen achtervolgen, indien nodig.

Voor de finale heeft Van Aert, naast een dit jaar sterke Van Hooydonck, ook de beschikking over Jan Tratnik, Attila Valter en Christophe Laporte, die allen al zeer goede vorm toonden dit seizoen. Voor de Cipressa en de Poggio dit Van Aert zodoende goed omringd.

Van Aert reed vorige week met de Tirreno-Adriatico zijn eerste koers van het jaar, nadat hij door een trainingsachterstand Strade Bianche nog had overgeslagen. In de Tirreno koos hij twee dagen uit om volle bak te gaan en maakte hij indruk met zijn vermogens. Naast winst in 2020 werd Van Aert in 2021 ook al eens derde in Sanremo. Vorig jaar moest hij het doen met een achtste plaats.

Selectie Jumbo-Visma Milaan-Sanremo 2023

Wout van Aert
Attila Valter
Christophe Laporte
Jan Tratnik
Nathan Van Hooydonck
Edoardo Affini
Jos van Emden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws