Van Aert kiest voor heel lange winterbreak: 'Kan me niet schelen hoe nadien zijn vormpeil is' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kiest voor heel lange winterbreak: 'Kan me niet schelen hoe nadien zijn vormpeil is'

Van Aert kiest voor heel lange winterbreak: 'Kan me niet schelen hoe nadien zijn vormpeil is'

Wout van Aert zien we voorlopig even niet terug op de fiets. De Belgisch kampioen reed met Parijs-Roubaix afgelopen zondag zijn laatste race van het seizoen. Pas in december zien we hem terug op de veldritfiets, vertelt coach Marc Lamberts in Het Laatste Nieuws.

'Hij is toe aan een lange break. Dan spreken we toch al gauw over een week of drie, vier, waardoor hij alles, zo niet veel van zijn huidige conditie zal verliezen. Dat mag. Liever zie ik hem een week langer rusten dan een week minder. Het kan me niet schelen hoe het nadien met zijn vormpeil en gewicht zal zijn gesteld. Desnoods bouwen we van nul weer op', zo klinkt het stellig.

Van Aert kende een zwaar seizoen, waarin hij vanaf het veldrijden in de winter doorbeukte richting de Italiaanse klassiekers, het Vlaamse voorjaar, de Tour de France, de Olympische Spelen en vervolgens het WK en Parijs-Roubaix. De tank is leeg, het hoofd moet leeg. Volgens Lamberts zal het na vier weken rust nog zeker vijf weken duren tot Van Aert het veld induikt. 'Samengeteld: over acht à negen weken dus.'

Van Aert nog niet zeker van WK veldrijden

Wie even doorrekent, komt in de eerste week van december uit, misschien een weekje eerder. Het wordt zodoende een kort veldritseizoen voor Van Aert, die nog niet eens weet of hij eind januari naar het WK veldrijden gaat, dat in het Amerikaanse Fayetteville wordt gehouden. De reis, een maand voor de start van het Vlaamse voorjaar, is niet ideaal. 'De inpassing van zo'n cross-WK is standaard een moeilijke opgave. Nu het in de Verenigde Staten en niet in Europa wordt gereden nog méér. We moeten het hele plaatje eens goed bekijken bij Jumbo-Visma, zien wat er mogelijk is en dan tot een aanvaardbaar compromis komen', aldus Lamberts.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws