Van Aert pakt tweede etappezege in Tour of Britain: 'Ging helemaal over de limiet' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert pakt tweede etappezege in Tour of Britain: 'Ging helemaal over de limiet'

Van Aert pakt tweede etappezege in Tour of Britain: 'Ging helemaal over de limiet'

Wout van Aert wist woensdag de vierde etappe in de Tour of Britain te winnen. De Belg van Jumbo-Visma was de sterkste op de steile slotklim en wist onder anderen Julian Alaphilippe en Michael Woods van zich af te houden. Hij snelde zo naar zijn tweede etappeoverwinning en pakte daarmee tevens de leiderstrui over van Ethan Hayter.

De attractieve rit stond voornamelijk in het teken van de korte, maar steile slotklim. Deze had een lengte van 1,9 kilometer, aan 9,4 procent. De ploegen van de favorieten zorgden ervoor dat de koplopers werden teruggepakt, waarna de kopmannen er een waar spektakel van maakten. Woods leek halverwege de klim samen met Alaphilippe over de beste benen te beschikken, maar Van Aert kon nog net zijn wagonnetje aanhaken. In het vervolg sloten Mikkel Frølich Honoré en Ethan Hayter weer aan, maar zij konden niet voorkomen dat de beste drie om de etappeoverwinning gingen sprinten. Daarin bleek Van Aert net wat taaier dan Alaphilippe, door hem vlak voor de finish alsnog voorbij te steken.

Van Aert was na afloop vanzelfsprekend erg blij met zijn overwinning, al ging het niet vanzelf. 'Ik ging helemaal over de limiet. Het was een super zware finish en zeker het eerste gedeelte van de klim. Het was steil en waarschijnlijk iets te steil voor een man als ik. Ik voel me duidelijk goed en om hier twee etappes te winnen, is een groot succes. Het team was geweldig. We hebben nog maar vijf man, maar hadden de wedstrijd nog steeds onder controle. Ons plan was vooraf duidelijk, want we wilden voor de ritzege gaan. Pascal (Eekhoorn) en George (Bennett) loodsten me perfect door de finale', zo vertelt hij na afloop van de etappe aan Cyclingnews.

WK het grote doel voor Van Aert

Het grootste doel voor Van Aert ligt later deze maand. Het wereldkampioenschap start over ruim twee weken in Leuven (België) en in eigen land hoopt Van Aert daar voor het eerst wereldkampioen op de weg te worden. Een goede Tour of Britain helpt daar bij volgens de kopman van Jumbo-Visma. 'Met het team wat we nu hebben en mijn benen, is het ook mogelijk om het algemeen klassement te winnen. Dat past perfect in de voorbereiding richting het wereldkampioenschap. Met de ritzeges zijn er nog veertig seconden in bonussen te vergeven. Dat is veel meer dan het gat dat ik nu heb. Er zijn een aantal sprints en Hayter en Alaphilippe zijn nu mijn grootste concurrenten voor het klassement.' Hayter volgt op dit moment op twee seconden van Van Aert, waar Alaphilippe elf seconden toegeeft. Donderdag staat er een etappe op het programma die meer voor de sprinters lijkt te zijn.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws