Van Aert rent Antwerp 10 Miles: 'Na veertien kilometer vroeg ik me af: is dit wel vakantie?' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert rent Antwerp 10 Miles: 'Na veertien kilometer vroeg ik me af: is dit wel vakantie?'

Van Aert rent Antwerp 10 Miles: 'Na veertien kilometer vroeg ik me af: is dit wel vakantie?'

Het idee was simpel voor Wout van Aert: rust. Na een lang en zwaar seizoen zeker niet onterecht. De Belg begon zijn seizoen met meerdere overwinningen in het voorjaar, trok die sterke lijn door met een geweldige Tour de France, en sloot af met een zwaar einde, waar de kaars enigszins opgebrand was. De uitvoering van het idee, bleek toch anders dan de meesten van tevoren hadden verwacht.

Plots dook de (wiel)renner namelijk op in de Antwerp 10 Miles. Bij Sporza vertelde hij hoe dit idee ontstond. 'Ik heb samen met twee maten deelgenomen, die zich voorbereiden op de Hel van Kasterlee. Dat is een winterduatlon, de zwaarste in zijn soort. Voor hen was dit een leuk tussendoortje en ik was blij dat ik kon meedoen omdat het in mijn schema paste.'

Van Aert liet weten hoe de wedstrijd verliep. 'Ik denk wel dat ik ofwel mijzelf overschat heb of hen onderschat, want ik heb toch lang alleen gelopen. Na 14 kilometer vroeg ik me af: is dit wel vakantie?' Ik had vooral veel last van mijn benen en op het einde ben ik wat stilgevallen. Ik vond het vreemd genoeg makkelijker om bergop te lopen dan bergaf, omdat je dan minder spanning op je benen hebt. Maar ik heb me geamuseerd, het was fun!' Van Aert legde de tien mijl af in een tijd van één uur en elf minuten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws