Van Aert teleurgesteld na Milaan-Sanremo: 'Wist dat Mohoric iets als dit zou proberen' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert teleurgesteld na Milaan-Sanremo: 'Wist dat Mohoric iets als dit zou proberen'

Van Aert teleurgesteld na Milaan-Sanremo: 'Wist dat Mohoric iets als dit zou proberen'

Lang leek alles onder controle voor Wout van Aert in Milaan-Sanremo. De Belgische kampioen had een sterke ploeg om zich heen in de eerste uren, en ook in de finale was hij nog goed omringd. Op de Poggio di Sanremo kon hij de Sloveen Tadej Pogacar goed counteren, pas in de afdaling van die Poggio kwam hij in de problemen, toen Matej Mohoric als een kanonskogel langs hem zoefde. Toen Van Aert niet meteen kon reageren, wist hij dat het moeilijk werd.

'De aanval van Mohoric kwam voor mij zeker niet onverwacht', vertelde Van Aert na afloop van de koers aan verschillende media. 'Als hij de klim zou overleven wist ik dat hij iets als dit zou gaan proberen. Ik ken hem een beetje via Primoz (Roglic, red) en die zei dat Matej al jaren voor deze wedstrijd traint. Toen hij demarreerde wilde ik meteen meeschuiven, maar ik zat wat ingesloten.'

Toen moest Van Aert dat gat snel dichten, wist hij. 'Toen ik niet direct op zijn wiel zat, wist ik dat het moeilijk werd om nog terug te keren met zijn capaciteiten. En dat bleek. Het is erg jammer. Mathieu en ik hebben gekoerst om te winnen, maar anderen denken al snel aan een podium. Zelf heb ik niet gedacht aan aanvallen, ik was al blij dat ik alle aanvallen kon beantwoorden.'

In de wind op de Poggio

'Achteraf had ik op de Poggio misschien beter wat verder naar achter kunnen zitten. De aanvallen van Pogacar waren allemaal heel moeilijk om te volgen, en als je weet hoe dit scenario uitdraait had ik beter misschien wat meer uit de wind kunnen blijven en later aanhaken. Maar in het moment weet je dat niet. Al zijn aanvallen kunnen de beslissende zijn. Ik heb er geen spijt van, maar het is wel een teleurstelling', aldus een sippende Van Aert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws