Van Aert trekt waaier en sprint nog naar zesde plaats: 'De tank was leeg' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert trekt waaier en sprint nog naar zesde plaats: 'De tank was leeg'

Van Aert trekt waaier en sprint nog naar zesde plaats: 'De tank was leeg'

In de derde rit van Tirreno-Adriatico hebben de Jumbo-Visma-renners weer voor wat spektakel gezorgd. Onder impuls van Wout van Aert zetten ze de boel op de kant. Een groepje van een twintigtal renners met daarbij vijf renners van de Nederlandse formatie scheurden zich af van het peloton, maar werden in de slotkilometers terug gegrepen. Van Aert sprintte zelf nog mee, maar kwam niet verder dan een zesde plaats.

'Ik denk dat we een aantal mannen flink hebben verrast door onze coup. Helaas is er geen klassementsrenner in de problemen gekomen, maar het was het proberen waard', aldus Van Aert op de ploegsite van Jumbo-Visma. WVA nestelde zich nog in het wiel van Fabio Jakobsen, maar meedoen voor de overwinning zat er niet meer in. 'Toen het peloton weer was aangesloten, had ik eigenlijk al te veel energie verspild. Ik deed wat ik kon, maar de tank was leeg.' De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Jasper Philipsen, nadat hij perfect geploeterd werd door Mathieu van der Poel. Het is pas de eerste (weg)overwinning van het jaar voor Alpecin-Deceuninck.

Ploegleider Maassen: 'We zagen dat er wind stond en wilden andere teams voorblijven'

Donderdag een nieuwe kans op ritwinst voor de Belg? De vierde etappe van deze Tirreno-Adriatico telt heel wat hoogtemeters, met in de finale vier keer de Tortoreto (3 km a 7%). De aankomst ligt boven op de vierde beklimming. 'Het is een finish waar zeker mogelijkheden voor me liggen. Ik hoop dat ik goede benen heb en dan zien we het wel.'

Ploegleider Frans Maassen gaf een woordje extra uitleg bij de plannen om waaiers te trekken. 'We zagen gisteravond dat er veel wind zou staan vandaag. Om de andere teams voor te blijven besloten we om zelf het initiatief te pakken en het op de kant te gooien. De uitvoering was goed, maar jammer genoeg konden we net niet wegblijven.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news