Van Aert voelt 'overschot' tijdens verkenning Parijs-Roubaix: 'Was het WK eenmalig?' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert voelt 'overschot' tijdens verkenning Parijs-Roubaix: 'Was het WK eenmalig?'

Van Aert voelt 'overschot' tijdens verkenning Parijs-Roubaix: 'Was het WK eenmalig?'

Wout van Aert staat vol in de spotlights na het WK wielrennen en zijn verbale vete met Remco Evenepoel. Toch moet de Belg zich ook voorbereiden op Parijs-Roubaix, die zondag verreden wordt. Dat gaat prima, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Van Aert is in zijn element op de kasseien. Hij wil het mislukte WK vergeten en hoopt op goede benen in Roubaix. 'Het WK was natuurlijk een koers waar ik enorm naartoe leefde. En dan denk je op maandag wel: Shit, nu komt Roubaix er nog aan. Daar moet je jezelf dan opnieuw voor proberen op te laden. Gelukkig is het Roubaix en geen B-koers.'

Toch zijn er twijfels bij Van Aert, die op het WK niet de beste benen had en dus is de vraag of zijn topvorm uit de Tour of Britain terug is in Parijs-Roubaix. 'Alleen al daarom wordt Roubaix interessant. Was het WK eenmalig, of ben ik over mijn toppunt heen? Op de training had ik vandaag in ieder geval overschot', zo klinkt het.

Van Aert hoopt niet op regen in Parijs-Roubaix

Dat er zondag meer dan waarschijnlijk regen valt en de kasseien in ieder geval nat liggen, vindt Van Aert niet per se leuk. 'Dat maakt het gevaarlijk. Dat merkte je nu al: die kasseistroken zijn eigenlijk boerenwegen waar er gaten in de weg liggen. Als daar verkeer door komt, gooien die auto鈥檚 modder omhoog. Zelfs als het niet meer regent, ga je een tricky passage krijgen. En met natte kasseien wordt het sowieso a big mess. Roubaix heeft die extra moeilijkheid niet nodig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws