Van Aert voor klassement in Tirreno-Adriatico: 'Inspanning die hij nodig heeft' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert voor klassement in Tirreno-Adriatico: 'Inspanning die hij nodig heeft'

Van Aert voor klassement in Tirreno-Adriatico: 'Inspanning die hij nodig heeft'

Wout van Aert zal zichzelf in Tirreno-Adriatico testen als klassementsrenner van Jumbo-Visma. De ploeg gaat kijken of de Belgische alleskunner in nagenoeg alle etappes met de besten mee kan doen. 'Dat zien wij als onderdeel van strijden voor een klassement', legt Arthur van Dongen uit.

De ploegleider van Jumbo-Visma vertelt aan Het Laatste Nieuws tevreden te zijn met het huidige niveau van Van Aert. Voorafgaand aan de Strade Bianche hadden trainers al laten weten dat de topvorm bij de Belg nog ontbrak, maar dat hij wel al op de goede weg zit. Nu volgt met Tirreno-Adriatico een interessant experiment, waarbij het volgens Van Dongen vooral draait om de ervaring. Toch blijkt uit zijn woorden dat hij Van Aert tot veel in staat acht.

Wat kan Van Aert tegen Pogacar?

Dat Van Aert kan sprinten en tijdrijden, wisten wielervolgers al een tijdje. Dat hij kon klimmen zagen we in de afgelopen Tour de France, maar dat was destijds nog in dienst van een kopman. Nu zal iedereen voor Van Aert werken, vertelt Van Dongen. 'Er is één rit met een lange slotklim. We zijn benieuwd hoe hij die verteert in vergelijking met bijvoorbeeld Pogacar', spreekt hij uit.

Omdat de Tirreno volgens Van Dongen een secondenspel kan worden, verwacht hij zijn coureur ook vooraan in de sprintetappes: 'En aangezien daar bonificaties zijn, zijn die belangrijk.' Wat het resultaat van de Italiaanse rittenkoers ook wordt, de ploegleider denkt dat het altijd zinvol is om dit te ondernemen: 'Wout mist nog een beetje wedstrijdritme. Dit zijn het soort inspanningen waar je als renner beter van wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws