'Van Aert wekt met mager crossprogramma de woede van UCI en Flanders Classics' Wielrennen
Wielrennen

'Van Aert wekt met mager crossprogramma de woede van UCI en Flanders Classics'

'Van Aert wekt met mager crossprogramma de woede van UCI en Flanders Classics'

Het Laatste Nieuws weet in grote lijnen het crossprogramma van Wout van Aert. Zo staan er al vijf crossen vast waaraan de renner van Jumbo-Visma zal deelnemen. Eén van de crossen is ook een Wereldbeker, maar de Belg zal niet veel te bewonderen zijn in het mondiale regelmatigheidsklassement, wat ergernis wekt bij de UCI en Flanders Classics.

De Belgische krant meldt dat het volledige crossprogramma Van Aert snel bekend zal worden gemaakt. De crosser annex wegrenner zal in ieder geval de Exact crossen van Mol (22-12) en Loenhout (29-12) betwisten. Verder staan ook de Wereldbeker van Antwerpen (23-12), de Superprestige van Diegem (28-12) en de X20-cross van Baal (01-01) op het programma. Een deelname aan de Wereldbeker van Benidorm (21-01) is nog niet zeker, maar behoort tot de mogelijkheden.

De grote rivaal van Van Aert, Mathieu van der Poel, heeft zijn crossprogramma al bekendgemaakt. Waar de Nederlander kiest voor dertien crossen, gaat bij Van Aert de voorkeur uit naar een minder vol programma. De Belg aast immers op het winnen van een kasseienklassieker op de weg, en daar zal de cross vooral van in dienst moeten staan. Het magere crossprogramma valt slecht bij zowel de UCI als organisator Flanders Classics. Zij willen Van Aert met name actief zien in de Wereldbeker.

UCI geïrriteerd door vele afzeggingen

Van Aert is niet de eerste crosser die zich de woede van de UCI op de hals heeft gehaald. Zo zal de jonge revelatie Thibau Nys niet alle Wereldbekers rijden, hetzelfde geldt voor de huidige leider van de Wereldbeker Lars van der Haar. UCI-voorzitter David Lappartient zint al op maatregelen/straffen. Zo opperde hij om crossers uit te sluiten van deelname aan het WK. 'Als een coureur de voorkeur geeft aan het rijden van een nationaal evenement tijdens wereldbekermanches, dan rijd je de volgende wereldbekermanches niet en dus ook het wereldkampioenschap niet. De Wereldbeker is geen competitie waarin je kunt kiezen wat je wilt. Elke coureur moet het spel meespelen', klonk het fel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws