Nieuwenhuis vindt Wereldbekerkalender te uitgebreid: 'Dat is gewoon niet te doen' Veldrijden
Veldrijden

Nieuwenhuis vindt Wereldbekerkalender te uitgebreid: 'Dat is gewoon niet te doen'

Nieuwenhuis vindt Wereldbekerkalender te uitgebreid: 'Dat is gewoon niet te doen'

De uitspraken van UCI-voorman David Lappartient hebben ervoor gezorgd dat de Wereldbekerdiscussie hét gesprek van de dag is in de wieler- en veldritwereld. Zo reageerden mannen als Niels Albert, Bart Wellens, Sven Nys én Lars van der Haar al op de stellingname van de 50-jarige Fransman, die verkondigde dat het een eventueel een idee is om renners uit te sluiten van WK-deelname wanneer zij te veel Wereldbekermanches overslaan. Ook bij Eurosport-podcast Kop Over Kop passeerde de discussie de revue.

In tegenstelling tot veel andere wielerprotagonisten kan Eurosport-commentator Jan Hermsen zich ergens wel vinden in de uitspraken van Lappartient, die zich vooral kritisch uitte als gevolg van de Dendermonde-afmelding van Thibau Nys, die op zijn beurt een dag eerder wel in de Superprestigemanche van Niel te zien was. 'En dat is vervelend voor de UCI. Ik ben het misschien ook wel eens met Lappartient. Zij proberen de sport groot te maken en misschien wel olympisch. De Wereldbeker is dan een uithangbord en zou kunnen helpen om de cross groter te maken', probeert hij de andere kant van de medaille te tonen.

Nieuwenhuis vindt veertien Wereldbekermanches te veel

Hermsen vermeldt daarbij wel dat het maar de vraag is of de uitspraak van de UCI-voorzitter als realistisch bestempeld kan worden. 'Ze kunnen het sowieso niet zomaar besluiten. Er zitten nogal veel voorwaarden aan vast.' Jeroen Vanbelleghem is het in de praatshow vervolgens niet helemaal eens met zijn Nederlandse collega en wijst wél vooral naar de UCI zelf. 'Veertien crossen is ook best veel. Ga dan eerst terug naar acht Wereldbekerwedstrijden. Maar ook dan weet je dat de grote drie, zijnde Tom Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel ze niet alle acht gaan rijden. En een WK zonder de grote drie kan niet.'

Eurosport had voor de Kop Over Kop-podcast ook Baloise Trek Lions-crosser Joris Nieuwenhuis - die afgelopen weekend met een tweede plaats in Niel en een dertiende plaats in Dendermonde liet zien dat zijn vormpeil nogal wisselvallig is - uitgenodigd. De coureur uit Doetinchem sloot zich aan bij Vanbelleghem. 'Ze zullen toch ook naar ons moeten luisteren. Veertien Wereldbekers zijn er te veel. Dat is gewoon niet te doen', klonk het stellig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws