Van Aert zag het al in december, rest van de wielerwereld nu ook: past Giro het parcours aan voor Pogacar? Wielrennen
Wielrennen

Van Aert zag het al in december, rest van de wielerwereld nu ook: past Giro het parcours aan voor Pogacar?

Van Aert zag het al in december, rest van de wielerwereld nu ook: past Giro het parcours aan voor Pogacar?

De eerste etappe van de aanstaande Giro d'Italia was sowieso al als vrij lastig te bestempelen. En die ouverture is qua moeilijkheidsgraad nu nóg wat lastiger geworden. Er is namelijk een venijnige helling toegevoegd aan de laatste vijf kilometer, zo blijkt uit meerdere berichten op sociale media.

Wat betreft de start- en finishlocatie zal er niet veel wijzigen. De etappe verloopt dus nog altijd van Veneria Reale naar Turijn. Ook beklimmingen als de Superga - welke u zeker kunt kennen uit Milaan-Turijn - en de Colle Maddalena vormen nog steeds onderdeel van de route.

Het is echter voor én na de Colle Maddalena dat er wat wijzigingen zijn doorgevoerd. In plaats van een vlakke aanloopfase moet er nu de San Vito-beklimming bedwongen worden. Deze taaie muur is ongeveer anderhalve kilometer lang. De weg loopt er aan gemiddeld tien procent omhoog. Pittig dus! Giro-topfavoriet Tadej Pogacar zal maar wat blij zijn met deze aanpassing...

Wout van Aert hintte in december, tijdens de mediadag van Visma | Lease a Bike, al kort naar een eerste roze trui voor Pogacar in de eerste rit. 'Ik zag dat ze de eerste etappe al hebben aangepast. Ze hebben een steile klim in de laatste vijf kilometer gestopt en twee dagen later werd bekend dat Pogacar gaat rijden', knipoogte hij toen al. Op de Giro-site is deze wijziging nu ook in kannen en kruiken. 'Dus het word lastig om hem daar te kloppen', aldus Van Aert toen, tegenover onder meer In de Leiderstrui.

Zien: San Vito-muur toegevoegd aan parcours etappe 1 Giro d'Italia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws