Visma | Lease a Bike raakte Bouwman in het hart met passeren voor de Giro: 'Ga praten met andere ploegen' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike raakte Bouwman in het hart met passeren voor de Giro: 'Ga praten met andere ploegen'

Visma | Lease a Bike raakte Bouwman in het hart met passeren voor de Giro: 'Ga praten met andere ploegen'

Koen Bouwman heeft een opvallende positie bij Visma | Lease a Bike, zo stelde hijzelf en zijn ploegleider Addy Engels afgelopen weekend vast tegenover In de Leiderstrui, na eindwinst in de Coppi e Bartali. De Nederlander is een bouwsteen in de Nederlandse wielerploeg, maar mist tegelijkertijd op regelmatige basis de echt grote koersen. Dat zint hem niet langer, staat in een uitgebreid interview met wielerblad BiCycling.

Het magazine sprak eerder dit jaar met de 30-jarige klimmer, nadat de plannen voor 2024 al bekend waren gemaakt. In het programma stond en staat vooralsnog geen grote ronde. Dat betekent weer geen Tour de France, maar bovenal ook geen Giro d'Italia. Visma | Lease a Bike gaat met onder meer Olav Kooij, Wout van Aert, Wilco Kelderman, Attila Valter, Cian Uijtdebroeks en Jan Tratnik naar Italië.

Geen plek voor Bouwman, die de Giro sinds 2018 ieder jaar deed en in 2022 nog twee ritten en het bergklassement won. 'Iedereen mag weten dat ik teleurgesteld was toen ik het hoorde. Ik was natuurlijk supergraag gegaan. Ik ben de Giro-man. Ik vind ook dat ik er thuis hoor, maar de selectie is zo sterk. De afgelopen jaren zat ik aan de goede kant van de streep, nu aan de verkeerde kant. Dat is balen', aldus Bouwman over het nieuws, dat hij in december te horen kreeg.

Bouwman start gesprekken met andere teams

Zijn huidige positie vindt hij prima, maar het missen van de Giro raakte Bouwman duidelijk in het hart. 'Dit brengt mij aan het twijfelen, zeker wel. Kijk. Ik ben iemand die heel goed weet waar mijn beperkingen liggen. Ik kan mooie uitslagen rijden, vanuit een vrije rol zeker. Maar ik haal net zo goed mijn motivatie uit het rijden van voorname wedstrijden in dienst van de kopman. In die rol schik ik mij graag. Maar als ik zelfs in die rol niet mee mag naar het allermooiste wat het wielrennen te bieden heeft, een grote ronde, zet dat ook mij aan het nadenken.’

'Misschien', zegt hij op de vraag of hij in 2025 mogelijk voor een andere ploeg gaat rijden. Zijn contract bij Visma | Lease a Bike loopt na 2024 af. 'Ik steek in ieder geval niet onder stoelen of banken dat ik ga praten met andere ploegen, of al in gesprek ben met mensen. Ik ben er niet de man naar om nu al de kont tegen de krib te gooien. Helemaal niet. Maar grote rondes zijn gewoon zo mooi, daar kom ik het beste tot mijn recht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws