Van Avermaet evenaart record Strade Bianche-deelnames; O'Connor aan vertrek in Tirreno-Adriatico Wielrennen
Wielrennen

Van Avermaet evenaart record Strade Bianche-deelnames; O'Connor aan vertrek in Tirreno-Adriatico

Van Avermaet evenaart record Strade Bianche-deelnames; O'Connor aan vertrek in Tirreno-Adriatico

Greg Van Avermaet zal zaterdag voor een dertiende keer aan de start staan van Strade Bianche. De Belg, die twee keer op het podium eindigde in de koers, is samen met Andrea Vendrame de vooruitgeschoven pion bij AG2R Citroën Team. Ben O'Connor gaat voor de Franse formatie de Tirreno-Adriatico betwisten.

'Strade Bianche is altijd een speciaal moment in het seizoen', laat Vendrame weten. 'Het is nog geen monument als Milaan-Sanremo of Parijs-Roubaix, maar het heeft alles in zich om zich als koers bij die wedstrijden te voegen. Het heeft de charme, en daarom is het zo tof om te mogen deelnemen.'Naast Vendrame en Van Avermaet krijgt ook Clément Venturini, in de winter ook wel eens op de crossfiets, vermoedelijk een beschermde rol.

'Voor mij is het de aanzet tot een belangrijke periode wedstrijden, met ook Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo', zegt Vendrame. 'Ik wil hier presteren en ik weet dat ik er de kwaliteiten voor heb. Ik ben in goede vorm, nadat ik het nodige anders heb aangepakt deze winter. We hebben een sterke ploeg met natuurlijk Greg, die deze race goed kent', aldus de Italiaan van AG2R Citroën Team.

Van Avermaet kijkt met 'positief' gevoel naar klassiekers

Van Avermaet, die daarmee het recordaantal deelnames van Giovanni Visconti evenaart, sprak voor de start van Kuurne-Brussel-Kuurne nog met In de Leiderstrui. 'De winter is vrij goed geweest. Ik had op training een goed gevoel. Dit jaar had ik tijdens de Omloop net iets meer over dan vorig jaar in de klassiekers. Vorig jaar eindigde ik wel derde in De Omloop, maar het gevoel was nu anders. Ik kijk dus wel met een positief gevoel naar de klassiekers. Natuurlijk zijn er wel altijd mannen die veel beter zijn voor het moment. Maar met deze benen en wat geluk denk ik wel dat er mooie uitslagen in kunnen zitten.'

Aanstaande maandag is het nadien tijd voor de Tirreno-Adriatico. Van Avermaet staat daar ook aan het vertrek. Kopmannen zijn O'Connor en Benoît Cosnefroy, terwijl Vendrame en Nans Peters gaan proberen een ritje mee te pakken. O'Connor keert terug na een periode van ziekte. De selectie is verder aangevuld met Felix Gall en Michael Schär.

Selectie AG2R Citroën Team Strade Bianche 2023

Greg Van Avermaet
Andrea Vendrame
Michael Schär
Valentin Paret-Peintre
Nans Peters
Clément Venturini
Valentin Retailleau

Selectie AG2R Citroën Team Tirreno-Adriatico 2023

Ben O'Connor

Benoît Cosnefroy
Andrea Vendrame
Greg Van Avermaet
Felix Gall
Michael Schär
Nans Peters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws