Van Avermaet spreekt van atypische Tourstart, Dewulf zou er het liefst nu al aan beginnen Wielrennen
Wielrennen

Van Avermaet spreekt van atypische Tourstart, Dewulf zou er het liefst nu al aan beginnen

Van Avermaet spreekt van atypische Tourstart, Dewulf zou er het liefst nu al aan beginnen

Donderdag 22 oktober 2022 is het parcours van de Tour de France in 2023 gepresenteerd in Parijs. Verschillende wielerprofs waren hierbij aanwezig en reageerden direct na afloop van de bekendmaking, onder wie de Vlamingen Greg Van Avermaet en Stan Dewulf.

Tegenover La Dernière Heure laten Van Avermaet en Dewulf, allebei uitkomend voor AG2R Citroën, hun licht schijnen op het uit de doeken gedane Tourparcours. Vooral de eerste ritten door het Baskenland spreken het Vlaamse duo aan. 'De start in Bilbao is fantastisch, maar een beetje atypisch omdat het meteen heel zwaar zal zijn', aldus Van Avermaet, die in de Tour van 2018 acht dagen de gele trui droeg.

'De Tour wordt vaak begonnen met een aantal vlakke en nerveuze etappes. In 2023 zal dat niet het geval zijn, omdat er door de zwaarte van het parcours al vanaf dag één verschillen in het klassement zullen zijn. Het gaat sowieso een zware Tour worden voor de klimmers', aldus de olympisch kampioen van 2016.

Waar Van Avermaet al negen keer aan de start stond van de Tour de France, was de editie van 2022 nog maar de eerste deelname voor de dertien jaar jongere Dewulf. 'Sterke Stan' is lovend over het gepubliceerde parcours. 'De start in het Baskenland wordt geweldig. Het gaat spektakel opleveren. Ik vind het parcours van 2023 erg mooi, je zou er nu al bij willen zijn. Het gaan in ieder geval drie zware weken worden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws