Van de redactie | Wat je het komende wielerjaar van onze Nabeschouwing mag verwachten Wielrennen
Wielrennen

Van de redactie | Wat je het komende wielerjaar van onze Nabeschouwing mag verwachten

Van de redactie | Wat je het komende wielerjaar van onze Nabeschouwing mag verwachten

In de Leiderstrui ontwikkelt zich al enkele jaren hard en daarbij hoort het maken van keuzes. In de rubriek Van de Redactie bespreken wij vraagstukken die ons de afgelopen tijd hebben beziggehouden. Ditmaal hebben we het over onze rubriek de Nabeschouwing, die jullie als lezer de komende periode in een ander jasje gaan terugzien.

Al vanaf het begin van deze wielerwebsite in 2018 is de Nabeschouwing een van de vaste wekelijkse rubrieken. In die jaren werden de artikelen steevast goed gelezen door onze volgers, niet in de minste plaats door de vaak prikkelende uitspraken van onze redacteuren. Oud-collega Marijn van den Berge had er een neusje voor interessante teksten uit ons team te vissen, waarna de discussie ook meer dan eens behoorlijk op gang kwam op sociale media.

Ook na het afscheid van Van den Berge werd de Nabeschouwing door verschillende andere redacteuren gemaakt. Inmiddels zijn we bijna vier jaar en 186 (!) Nabeschouwingen verder. Terwijl ik zelf de laatste weken het stellen van de vragen op me nam, kwam het meermaals ter sprake of deze rubriek nog wel paste bij de groei van In de Leiderstrui. Het antwoord was overduidelijk ‘ja’, omdat opinie een belangrijk onderdeel is van onze website. Echter, we moeten dan ook wel de lezer de verdieping bieden die ze zouden willen zien in zo’n stuk.

Nabeschouwing 2.0

Onze redactie is in de loop der tijd gegroeid, niet alleen in absolute aantallen, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Met de veranderingen aan de Nabeschouwing moet het meer mogelijk worden om dit ook tot uiting te laten komen. Er zijn weinig betere manieren om veel over de koers te weten dan door er actief over te schrijven. Als hoofdredactie hebben we daarom het volste vertrouwen erin dat onze redacteuren met hun meningen of zienswijzen iets zullen bijdragen aan het wielerdebat.

Door de Nabeschouwing niet meer te koppelen aan een vast moment in de week, maar aan specifieke gebeurtenissen, krijgt de lezer de opiniestukken van In de Leiderstrui sneller te zien. Wanneer er spraakmakende gebeurtenissen zijn, zullen wij direct in de pen kruipen om hier relevante content van te maken. Op die manier hopen wij alle volgers van ons platform nog vaker te kunnen verwelkomen.

Dit verandert er aan de Nabeschouwing van In de Leiderstrui

  • Actueler
  • Meer verdieping
  • Minder 'losse' onderwerpen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws