Van den Berg eert Lambrecht na overwinning in Polen: 'Vandaag was voor Bjorg' Wielrennen
Wielrennen

Van den Berg eert Lambrecht na overwinning in Polen: 'Vandaag was voor Bjorg'

Van den Berg eert Lambrecht na overwinning in Polen: 'Vandaag was voor Bjorg'

Julius van den Berg wist vanuit de kopgroep de zevende en afsluitende etappe in de Ronde van Polen te winnen. De Nederlander van EF Education-NIPPO boekte daarmee zijn eerste profoverwinning. Na afloop eert hij de twee jaar geleden overleden Bjorg Lambrecht.

Van den Berg zat zondag in de kopgroep met de Belg Pieter Vanspeybroeck (Intermarché-Wanty-Gobert), Gianni Moscon (INEOS Grenadiers), Alexis Renard (Israel Start-Up Nation) en Matteo Jorgenson (Movistar Team). Vanspeybroeck moest in de slotfase lossen, waarna het peloton zich enigszins misrekende. Daardoor konden de vier vooraan gaan sprinten om de dagzege, waar Van den Berg de snelste bleek. 'Wat een gekke dag! Ik heb het kunnen afmaken in de zevende etappe. Bedankt jongens', zo begint hij zijn verhaal op zijn eigen Instagramaccount.

Na afloop denkt de 24-jarige Nederlander vooral terug aan de nare valpartijen die zich de afgelopen twee jaar in de Ronde van Polen hebben voorgedaan. 'Om eerlijk te zijn was het moeilijk om weer terug naar Polen te gaan. Twee jaar geleden was de tragedie met Bjorg Lambrecht en vorig jaar maakte Fabio Jakobsen een nare val. Beide keren was het vreselijk om te herinneren. Gelukkig heb ik uiteindelijk de trip naar Polen gemaakt en vandaag was voor Bjorg. Ik kende hem niet persoonlijk, maar we waren van dezelfde leeftijd en reden samen in de jeugdcategorie. De dood is tragisch, maar op zijn leeftijd is het iets wat niet mag gebeuren', zo besluit hij zijn bericht.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws