Van den Broek-Blaak verrast en gaat toch langer door, Vollering tekent bij tot eind 2024 Wielrennen
Wielrennen

Van den Broek-Blaak verrast en gaat toch langer door, Vollering tekent bij tot eind 2024

Van den Broek-Blaak verrast en gaat toch langer door, Vollering tekent bij tot eind 2024

Chantal van den Broek-Blaak stopt na het voorjaar van 2022 dan toch niet met fietsen. De 32-jarige renster heeft haar contract bij SD Worx verlengd tot het einde van 2024. Dat laten beide partijen weten via de officiële kanalen. Demi Vollering verlengde haar contract.

Van den Broek-Blaak maakte in 2021 bekend dat ze na het voorjaar van dit seizoen zou stoppen met fietsen. Daarmee zou ze nog iets langer doorgaan dan Anna van der Breggen, die na 2021 al afscheid nam van het peloton. Tijdens de winter heeft Van den Broek-Blaak echter gemerkt dat ze nog te veel van het fietsen houdt om ermee te stoppen. 'We waren verrast, maar tevens ook superblij met haar voorstel om door te gaan tot eind 2024. Binnen het team is zij van grote waarde. Er zijn maar weinig rensters van haar kaliber te vinden', zo jubelt sportief manager Danny Stam.

Van den Broek-Blaak gaat door tot het einde van 2024, maar wel met de kanttekening dat ze een kinderwens heeft. Het zou dus kunnen dat ze door een zwangerschap tijdelijk niet zal fietsen. 'Dat Chantal een kinderwens heeft, respecteren we. Het is ook weer een uitdaging om haar daarna op niveau te krijgen', aldus Stam. De renster zelf is blij dat SD Worx met haar meedenkt. 'Mijn man Lars gaf aan dat het in deze tijd niet langer raar is om topsport te bedrijven in een periode dat je zwanger hoopt te worden. Na lang nadenken, want deze beslissing is niet van de een op de andere dag gemaakt, zijn we met dit verhaal naar de ploeg gegaan en hebben open en eerlijk verteld hoe wij erin staan.'

Twee jaar geleden, toen de beslissing werd genomen om te stoppen, reed Van den Broek-Blaak rond in coronatijd en zat haar man Lars in een burnout. Ze koos voor haar familie, maar daar gaat het anno 2022 eigenlijk veel beter mee dan toen. 'Lars is weer volledig hersteld en ons leven ziet er weer normaal uit. Ik merk nu dat ik nog niet klaar ben met de sport. Ik hou van topsport, ik vind het koersen nog leuk, ik kan het nog opbrengen en ik ben nog op een goed niveau. Redenen genoeg om te twijfelen.' Van den Broek-Blaak zal in 2022 normaliter de Tour de France rijden.

Vollering tekent nieuw contract bij SD Worx

Er was niet alleen goed nieuws rond Van den Broek-Blaak voor SD Worx, want een andere kopvrouw werd ook tot het einde van 2024 vastgelegd. Demi Vollering maakte woensdag tijdens de ploegpresentatie bekend dat ze een krabbel heeft gezet onder een nieuw contract. 'Ik voel veel vertrouwen en voel me op mijn plek', aldus de 25-jarige allrounder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws