Van der Hoorn, Groenewegen en Eekhoff kleuren voorlopige startlijst Ronde van Drenthe Wielrennen
Wielrennen

Van der Hoorn, Groenewegen en Eekhoff kleuren voorlopige startlijst Ronde van Drenthe

Van der Hoorn, Groenewegen en Eekhoff kleuren voorlopige startlijst Ronde van Drenthe

Komende zondag staat dan toch echt het sluitstuk van de Europese wegkalender van 2021 op het programma, en wel in Nederland: de Ronde van Drenthe. De koers in het noorden van het land kan rekenen op een mooi deelnemersveld bij zowel de mannen als vrouwen.

Intermarché-Wanty-Gobert en Team DSM zijn de twee WorldTour-teams aan de start van de eendagswedstrijd. Zij rekenen respectievelijk op Taco van der Hoorn en Nils Eekhoff. Ook Jumbo-Visma staat aan de start, weliswaar met het beloftenteam. Die ploeg wordt echter aangevuld met topspurter Dylan Groenewegen.

Bij de procontinentale formaties is het uitkijken naar de winnaar van de GP du Morbinhan, Arne Martin van Sport Vlaanderen-Baloise. Bingoal-Pauwels Sauces brengt met Arjen Livyns, Ludovic Robeet, Stanislaw Aniolkowski, Timothy Dupont, Milan Menten en Joel Suter misschien wel de sterkste ploeg in de breedte aan de start. De deelnemerlijst bij de mannen wordt gecompleteerd door elf continentale ploegen.

Laatste Ronde van Drenthe voor Van den Broek-Blaak?

De vrouwenwedstrijd is onderdeel van de WorldTour, wat ook terug te zien is in het startveld. Chantal van den Broek-Blaak staat mogelijk voor het laatst aan de start als prof in de Ronde van Drenthe, aangezien ze na het voorjaar van 2022 stop. Ze rijdt bij SD Worx samen met onder meer Lonneke Uneken en Christine Majerus.

Ook Lorena Wiebes (Team DSM) en Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) kleuren de voorlopige startlijst, terwijl de buitenlandse concurrentie moet komen van onder meer Alison Jackson (Liv Racing), Chiara Consonni (Valcar) en Chloe Hosking (Trek-Segafredo). Het gros van deze dames doet vrijdag ook mee aan de Drenste Acht van Westerveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws