Van der Poel is back: Nederlander troeft sterke Van der Hoorn af in Antwerp Port Epic Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel is back: Nederlander troeft sterke Van der Hoorn af in Antwerp Port Epic

Van der Poel is back: Nederlander troeft sterke Van der Hoorn af in Antwerp Port Epic

Mathieu van der Poel heeft op fenomenale wijze de Antwerp Port Epic gewonnen. De Nederlander reed samen met Taco van der Hoorn naar de finish, waar hij laatstgenoemde te snel af wist te zijn in een sprint-à-deux. Van der Poel reed zondag zijn eerste koers nadat hij uitviel in de mountainbikewedstrijd van de Olympische Spelen.

Waar de Antwerp Port Epic door velen als een voorbereidingskoers op het WK wielrennen werd gezien, was dat zeker ook het geval voor Van der Poel. De Nederlander, die kampt met een rugblessure, keerde zondag terug in koers om te kijken hoe het met de vorm zat. Dat gegeven, in combinatie met de vele gravelstroken die er afgelegd gingen worden, creëerde een spannende dag voor de Nederlandse wielerliefhebbers!

Vier ongevaarlijke mannen gaan op avontuur

Nadat de renners in Antwerpen in gang werden geschoten, was het meteen koers. Een viertal renners wist zich los te maken van het peloton: Lars Loohuis (Abloc CT), Lucas Carstensen (Bike Aid), Stijn Siemons (Evopro) en Toni Franz (Lviv CT). Geen gevaarlijke klanten dus, waardoor het peloton het wel best vond. De vier aanvallers kregen al gauw 4.30 minuten cadeau.

Met nog 125 kilometer voor de wielen ontstond er dan toch wat onrust in het peloton. De mannen van Team DSM en Alpecin-Fenix gooiden het tempo de hoogte in, waardoor de voorsprong van het viertal enorm begon te kelderen. Waar Carstensen en Franz als eerste werden ingerekend, werden even later ook Loohuis en Siemons een vogel voor de kat.

Van der Poel laat de koers ontploffen

Daarna waren we alweer getuige van een nieuwe aanvalspoging, van niemand minder dan Van der Poel! De alleskunner zette een versnelling in en kreeg een hele rits renners met zich mee. Zo ontstond er een kopgroep van dertien coureurs, met niet de minste namen: onder meer Dries De Bondt, Tim Merlier, Van der Hoorn en Danny van Poppel waren present. Al gauw pakte deze groep een voorsprong van een halve minuut.

Achter de kersverse kopgroep gingen er verschillende renners in de tegenaanval, met Tiesj Benoot als grootste naam. De coureurs zetten alles op alles om dichter bij de groep van Van der Poel te geraken, maar slaagden daar niet in. Hun achterstand bleef rondom de minuut schommelen, terwijl het peloton onderhand al uitgeschakeld leek.

Op zo'n 25 kilometer van de meet was het opnieuw Van der Poel die in de aanval besloot te gaan. Van der Hoorn, landgenoot van de voormalig Nederlands kampioen, was de enige die zijn karretje aan wist te haken. Beide heren deden hun duit in het zakje, waardoor ze al vlug een halve minuut bij elkaar fietsten. Het beloofde een spannende finale te gaan worden!

Voorsprong stijgt, Nederlands feestje lijkt aanstaande

Het zag er veelbelovend uit voor het Nederlandse duo, dat een prima samenwerking kende. Van der Poel en Van der Hoorn zagen hun voorsprong stijgen naar een minuut, waardoor ze mochten gaan dromen over de zege. Besloten de heren te gaan gokken op een sprint-à-deux, of wist één van de twee coureurs de ander wellicht nog te verrassen?

Op anderhalve kilometer van de finish probeerde Van der Hoorn nog een gaatje te slaan, maar Van der Poel zat direct aan zijn wiel. Het werd dan toch sprinten geblazen! Van der Poel was de eerste man die aanzette en hield een machtig hoog tempo vast. De renner van Alpecin-Fenix zag zijn landgenoot niet meer passeren en mocht na afloop de bloemen in ontvangst nemen. Ploeggenoot Tim Merlier reed naar de derde plek.

Uitslag Antwerp Port Epic 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws