Van der Poel toch nog één keer te bewonderen op de weg, Madrid Criterium strikt de wereldkampioen Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel toch nog één keer te bewonderen op de weg, Madrid Criterium strikt de wereldkampioen

Van der Poel toch nog één keer te bewonderen op de weg, Madrid Criterium strikt de wereldkampioen

Voordat Mathieu van der Poel weer zijn veldritfiets tevoorschijn haalt, rijdt de Nederlander toch nog één koers op de weg. Op 29 oktober verschijnt de wereldkampioen aan de start van het criterium van Madrid. Vorig jaar wist de organisatie met Tadej Pogacar een grote naam te strikken, dit jaar is Van der Poel de blikvanger.

In een filmpje op Instagram kondigt Van der Poel zelf aan dat hij dit jaar meedoet aan het criterium van Madrid (dit doet hij overigens in vloeiend Spaans). In de Spaanse hoofdstad rijdt hij voornamelijk tussen de Spanjaarden. Onder anderen Juan Ayuso, Omar Fraile en Marc Soler verschijnen ook aan de start. Vorig jaar wist Pogacar zijn favorietenrol waar te maken en het criterium te winnen. Al is het bij een criterium altijd de vraag hoe vooropgesteld de plannen zijn...

De Nederlander zal ongetwijfeld proberen deze titel over te nemen van de Sloveen. Dit seizoen kende Van der Poel een bijzonder jaar. Zo was hij de eerste renner die zowel Milaan-San-Remo, Parijs-Roubaix en het WK in hetzelfde jaar op zijn naam schreef. Ook is hij nu een van de weinige mannen die binnen een maand tijd twee verschillende klassiekers heeft gewonnen. Alleen Cyrille Van Hauwaert (1908), Sean Kelly (1986) en John Degenkolb (2015) wisten deze prestatie eerder te bereiken.

Luis León Sánchez neemt afscheid in Madrid

Ook Luis León Sánchez verschijnt aan de start. De renner uit Murcia is een van de meest bekroonde Spaanse renners van het afgelopen decennium. Hij neemt afscheid van de sport die hem zoveel heeft gegeven. In totaal heeft hij 47 overwinningen behaald, waaronder vier etappes in de Tour de France, een algemene overwinning in Parijs-Nice en twee overwinningen in San Sebastián als de meest opvallende resultaten. Daarom zal het evenement in Madrid een kans zijn voor alle fans om hun dankbaarheid en bewondering te tonen aan 'Luisle', een van die renners die hen vele jaren heeft laten genieten op hun fiets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws