Van Dijk overschrijft nare herinneringen aan Roubaix: 'Had echt geen zin in de koers' Wielrennen
Wielrennen

Van Dijk overschrijft nare herinneringen aan Roubaix: 'Had echt geen zin in de koers'

Van Dijk overschrijft nare herinneringen aan Roubaix: 'Had echt geen zin in de koers'

Waar Ellen van Dijk vorig jaar een hersenschudding opliep in Parijs-Roubaix, kan ze na de afloop van de 2022-editie wel gewoon lachen na de finish. De race werd gewonnen door ploeggenote Elisa Longo Borghini, die ook Lucinda Brand mee het podium op mocht nemen. Van Dijk kijkt met een 'heel trots' gevoel terug op de wedstrijd.

'Voor mij was deze editie honderd procent leuker dan de vorige', lacht van Dijk voor de microfoon van In het Wiel (AD). 'De vorige editie heb ik als een soort nachtmerrie ervaren, maar dit jaar was het wel gewoon heel mooi. Daar ben ik heel blij mee.' Vanwege haar nare herinneringen aan de 2021-editie stond Van Dijk niet te springen om deze koers te rijden. 'Het hele jaar al keek ik er niet naar uit. Ik had er echt geen zin in. Ik probeerde er wel enthousiast over te zijn, maar dat lukte niet. Ik heb een hele slechte pokerface.'

Van Dijk dag in dat ze al vlug voorin moest zien te geraken. 'Maar dan moet ik daar wel zien te komen, dus heb ik hier een andere tactiek gehanteerd. Zo'n vijf kilometer vóór de eerste strook reed ik al op kop, tot het moment waarop ik een lekke band kreeg. Dat was ergens halverwege de derde strook. Het kostte wel wat meer kracht, maar ik zat er wel.'

Van Dijk voelde overwinning Longo Borghini aankomen

Haar ploeggenote Longo Borghini besloot haar rivalen vaarwel te zeggen en ging solo. 'Ik voelde wel aan dat ze het ging halen', vertelt Van Dijk daarover. 'Ik zag dat Lotte (Kopecky, red.) en Chantal (Van den Broek-Blaak, red.) echt vol aan het rijden waren, maar de voorsprong werd maar niet minder.' Aan de meet had de Italiaanse kampioene nog 23 tellen voorsprong op Kopecky.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws