Van een objectieve houding is bij de E3-baas alvast geen sprake: 'Ben supporter van Wout van Aert' Wielrennen
Wielrennen

Van een objectieve houding is bij de E3-baas alvast geen sprake: 'Ben supporter van Wout van Aert'

Van een objectieve houding is bij de E3-baas alvast geen sprake: 'Ben supporter van Wout van Aert'

Mocht Wout van Aert vrijdag opnieuw de E3 Saxo Classic winnen, dan staat er bij de finish alvast één man voor hem te juichen. In gesprek met Sporza heeft E3-baas Jacques Coussens opgebiecht dat hij een groot supporter is van de Belg van Visma | Lease a Bike.

'Ik ben een supporter van Wout van Aert. Hij kan onze wedstrijd voor de derde keer op een rij winnen', zegt Coussens, die naast Van Aert ook Mathieu van der Poel aan de start krijgt in zijn wedstrijd. Daarmee bewijst de E3 zich opnieuw als perfecte test voor de Ronde van Vlaanderen. 'Die twee gaan niet te scheiden zijn. Ik zie ze samen naar de finish snellen. Met misschien nog een derde man erbij', zo kent hij het scenario van een jaar geleden nog goed, toen Tadej Pogacar meedeed en meestreed om de zege.

Paterberg gered voor belangrijke klassiekers

Naast het verklappen van zijn grote favoriet ging het interview van Sporza met Coussens vooral over het herstel van de Paterberg. Daar was namelijk een deel van de mythische klim ingestort. 'We hadden onmiddellijk een plan B klaar, met de hoop dat we het niet hoefden te gebruiken. Want die route vonden we niet ideaal én minder veilig voor de renners. De Paterberg is een serieuze helling die geen enkele organisator zou willen missen. Het is een van de mooiste hellingen van Vlaanderen.'

Met man en macht werd gewerkt om de Paterberg te herstellen en dat is gelukt. 'De E3 Saxo Classic zonder Paterberg zou ik me niet kunnen inbeelden. Het is een cruciale helling op het parcours', zegt Coussens, die wel de burgemeester Philippe Willequet van Kluisbergen nodig had om alles te bekostigen. 'Aan de herstellingswerken hangt een prijskaartje van zo'n 300.000 euro. 'Maar ik ben heel blij, want met de Paterberg en de Oude Kwaremont vormen we het centrum van veel wielerwedstrijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws