🎥 Van Hooydonck krijgt overal de lachers op zijn hand na onbedoelde 'scheldkanonnade' op vrome Britse televisie Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van Hooydonck krijgt overal de lachers op zijn hand na onbedoelde 'scheldkanonnade' op vrome Britse televisie

🎥 Van Hooydonck krijgt overal de lachers op zijn hand na onbedoelde 'scheldkanonnade' op vrome Britse televisie

De afgelopen Giro d'Italia-ritten konden we hem al enkele keren horen als (tijdelijke) analist op Eurosport, tussen commentaarduo Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon in: Nathan Van Hooydonck! De ex-profwielrenner van onder meer Jumbo-Visma liet in verschillende etappes voor een aantal uurtjes zijn licht schijnen over hetgeen er gebeurde. Ook bij de Britse variant van Eurosport was de Vlaming te gast, al fungeerde hij daar zelfs als analist ín de studio. En dat leverde kostelijke beelden op!

Zoals inmiddels bekend is, moest de nu 28-jarige Van Hooydonck zijn koersfiets noodgedwongen aan de haak hangen als gevolg van hartproblemen. Derhalve richt de Belg zich heden ten dage op andere dingen binnen het wielrennen, zoals het aangeven van bidons aan zijn voormalige ploegmaats, maar dus ook op het analyseren van wedstrijden bij Eurosport. Die internationale sportzender maakte daar dus gebruik van in de Giro d'Italia, al hadden ze daar bij de Engelse televisie misschien wel een beetje spijt van.

Van Hooydonck haalt als Eurosport-analist oude anekdote aan Tadej Pogacar op

Van Hooydonck was te gast bij The Breakaway, het programma dat wordt gepresenteerd door Orla Chennaoui. Huisnalist Adam Blythe is in de slotweek van de Giro op de motor te vinden en dus mocht Van Hooydonck hem in de studio vervangen. Daar ging het echter helemaal 'mis', daar Van Hooydonck liefst vier keer vloekte in dertig seconden tijd. Anders gezegd: hij gebruikte liefst vier keer een woord wat men op de Britse televisie - welke erom bekendstaat dat ze enkel 'schone' woorden tolereren - liever niet hoort.

Zijn 'scheldwoorden' kwamen ter sprake in een anekdote rondom de suprematie van Tadej Pogacar. 'In een rit van de Tirreno-Adriatico, enkele jaren terug, was Pogacars ploeg tempo aan het maken en ik zat af te zien in het wiel, toen Tadej stopte om te pissen', begon Van Hooydonck aan zijn relaas. Hij gebruikte het woord piss en wordt daarom gecorrigeerd door Chennaoui. 'Ik keek naar hem en was verbaasd dat hij even stopte', vervolgde de Belg. 'Maar hij was in no-time weer vooraan. En dat zonder enige moeite. Daarop hoorde ik hem tegen zijn ploegmaats zeggen: wow, achteraan zijn ze echt aan het afzien, hoor! Ik keek naar hem en dacht: jij weet gewoon niet hoe fucking sterk je bent.'

U raadt het al: opnieuw een correctie van Chennaoui, die hem vervolgens toevertrouwt dat ook dat woord niet gebruikt kan worden. Wanneer Van Hooydonck zich dat vervolgens bedenkt, antwoordt hij: oh, shit..., waarmee de kostelijke anekdote helemaal af was. In de studio werd er logischerwijs breeduit gelachen om het gebeuren en ook op sociale media gierde men van het lachen. Onder anderen Floortje Mackaij en ex-ploegmakker Edoardo Affini reageerden al lachend op de video.

Video: Van Hooydonck scheldt onbewust op Britse televisie en krijgt Eurosport-studio aan het gieren 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws