Van mtb'en tegen Van der Poel naar slapen met Roglic: Vader geniet na transfer naar Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Van mtb'en tegen Van der Poel naar slapen met Roglic: Vader geniet na transfer naar Jumbo-Visma

Van mtb'en tegen Van der Poel naar slapen met Roglic: Vader geniet na transfer naar Jumbo-Visma

Milan Vader leeft het leven, zover is duidelijk. De 25-jarige Nederlander was de afgelopen jaren maar met één ding bezig en dat waren de Olympische Spelen in Tokio op de mountainbike. Na zijn tiende plaats in Japan, samen met ploegmaat Mathieu van der Poel, kwam plots Jumbo-Visma met een contract als wegrenner. En zo kon het dat hij enkele maanden na de Spelen plots bij Primoz Roglic op de kamer lag.

Vader tekende na Tokio een driejarig contract bij Jumbo-Visma, waar hij zichzelf mag gaan ontdekken als wegrenner. Bovendien krijgt hij alle begeleiding om in 2024 in Parijs opnieuw voor de Olympische Spelen te gaan op de mountainbike. Hij rijdt in februari de Ronde van Valencia en zal debuteren in Strade Bianche. Na Luik-Bastenaken-Luik richt hij zich op de mtb. 'Ik zal niet alle wereldbekerwedstrijden meer rijden, we kiezen ervoor om die van buiten Europa over te slaan. Na de World Cup in Val di Sole van begin september ga ik weer de weg op. (...) Er staat geen druk op, ik mag in 2022 vooral leren. Binnen het programma dat ik heb gekregen, zal ik te maken krijgen met verschillende rollen in het team. Zo kan ik alles proeven', zo vertelt hij aan PZC.

Momenteel is Vader vooral aan het genieten, van de klasse en luxe bij Jumbo-Visma en van de grote namen die plots zijn ploeggenoten zijn. Tijdens het decemberkamp in Girona lag hij plots een week met Roglic op de kamer. 'Hij is ook maar gewoon een mens', zegt hij erover. Nu hij in het geel en zwart rijdt, maken mensen foto's van hem en hij kijkt zijn ogen uit rond alle trainingen. 'Ik vind dit wel héél speciaal. Wat ze hier voor je doen, heb ik nog nooit meegemaakt. Je hoeft na een trainingsrit bij wijze van spreken nog niet eens zelf je bidon van je fiets te halen. Alles wordt je uit handen genomen. En als je klaar bent met een training, kun je je gegevens uploaden naar de foodcoach en als je later de eetzaal inloopt, heb je in de app al precies staan wat je kunt gaan eten, tot op de gram nauwkeurig.'

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws