Update II | Rust na operatie Van der Poel nóg belangrijker: 'Ideaal dat hij al niet veel mocht trainen' Wielrennen
Wielrennen

Update II | Rust na operatie Van der Poel nóg belangrijker: 'Ideaal dat hij al niet veel mocht trainen'

Update II | Rust na operatie Van der Poel nóg belangrijker: 'Ideaal dat hij al niet veel mocht trainen'

(13 januari 2022) Mathieu van der Poel heeft een operatie ondergaan in België, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Nederlander van Alpecin-Fenix zat al thuis vanwege een slepende rugblessure. Of de ingreep aan zijn rug was, wil zijn ploeg tegenover In de Leiderstrui niet kwijt.

Het blessureleed van Van der Poel is al maanden een mysterie. Dat hij al sinds de zomer van 2021 last heeft van zijn rug is een feit, dat hij rust moet houden door klachten aan de tussenwervelschijf werd ook al bekend. Wat hem precies mankeert, is echter niet helemaal duidelijk. Alpecin-Fenix liet wel weten dat rust het toverwoord is. Pas als Van der Poel helemaal geen klachten meer ondervindt, mag hij weer fietsen.

Nieuws over een operatie kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. Chirurg Toon Claes heeft echter aan HLN bevestigd dat hij de wereldkampioen veldrijden wel degelijk op zijn operatietafel heeft gehad. Van der Poel werd niet lang daarna ontslagen en mocht weer naar huis.

Update - 13 januari 2022 (14.35 uur): Van der Poel liet littekenweefsel verwijderen

Alpecin-Fenix heeft in een kort persbericht laten weten dat Mathieu van der Poel niet vanwege zijn rugblessure werd geopereerd in België. De Nederlander ging onder het mes om littekenweefsel te laten verwijderen uit zijn knie. 'Bij een vroegere valpartij was een scheurtje in het kapsel van de knieschijf gekomen. En als gevolg van dat scheurtje was er littekenweefsel ontstaan waarin een verharde streng schuurde over het bot', zo klinkt het.

Van der Poel ondervond geen hinder van de knie, maar omdat hij nu noodgedwongen een rustperiode heeft vanwege zijn rugkwetsuur, was dit het ideale moment voor een kleine operatie aan de knie. 'Daarom werd van der Poel vorige zaterdag geopereerd en volgde nu na controle bij dr. Toon Claes een positieve evaluatie. Deze operatie stond los van de rugblessure waarvan van der Poel momenteel herstellende is', aldus Alpecin-Fenix.

Update II - 14 januari 2022 (08.15 uur): Van der Poel normaliter snel hersteld van knieoperatie

Mathieu van der Poel moet normaal gesproken snel weer ter been zijn na de knieoperatie die hij deze maand onderging. De Nederlander lag op 8 januari op de operatietafel om littekenweefsel van een crash in november te verwijderen. Bij de check-up op donderdag bleek alles goed te zijn gegaan. Kniespecialist Johan Bellemans vertelt aan Het Laatste Nieuws dat het een goede keuze was van Van der Poel om in te grijpen. 'Littekenweefsel op die plek kan gaan schuren voor een renner en op termijn symptomen geven.'

Bellemans noemt de ingreep 'logisch' en spreekt door de rugblessure van Van der Poel zelfs van 'een perfecte periode'. Het herstel van de knieoperatie hoeft volgens de Belg niet lang te duren. 'Dat gaat vlot, dat is een kwestie van twee of drie weken. Het probleem is dat als je te agressief hervat, je opnieuw littekenweefsel zal aanmaken in de wond. Helemaal als je al vaker bent geopereerd aan hetzelfde gewricht, zal littekenweefsel sneller worden aangemaakt. Het is belangrijk dat hij de eerste twee of drie weken rustig aan doet. In dat opzicht is het ideaal dat hij door andere redenen toch al niet te veel mocht trainen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws