Van Vleuten eindwinnares in Ronde van Valencia, slotrit voor Bastianelli Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten eindwinnares in Ronde van Valencia, slotrit voor Bastianelli

Van Vleuten eindwinnares in Ronde van Valencia, slotrit voor Bastianelli

Annemiek van Vleuten is de eindwinnares in de Ronde van Valencia. De Nederlandse kwam op de slotdag van de ronde niet meer in de problemen. De slotetappe werd gewonnen door Marta Bastianelli.

De rensters kregen op de slotdag van de Ronde van Valencia nog een verraderlijke rit te verduren. Hoewel de wedstrijd op papier niet heel lastig oogde, gooide een beklimming op iets meer dan dertig kilometer van het einde nog wel enkele plannetjes door de war. Door het tempo op deze klim ontstond er een breuk in het peloton, die vervolgens gerepareerd moest worden door enkele ploegen. Dit lukte op zo'n vier kilometer van het einde.

Vervolgens kwam het allemaal aan op de massasprint. In een strijd om de bloemen was het Bastianelli die over de snelste benen beschikte. De tweede plek was weggelegd voor wereldkampioene Elisa Balsamo. Lorena Wiebes kwam uiteindelijk niet goed meer aan sprinten toe na de hectische achtervolging van eerder.

Voor Van Vleuten was er in de etappe geen vuiltje aan de lucht. De klassementsleidster finishte veilig in het peloton en kon daarmee de eindzege in de Spaanse rittenkoers bijschrijven op haar palmares.

Uitslag etappe 4 Ronde van Valencia 2022 - vrouwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws