Vegni baalde van 'foutje' Soudal Quick-Step: 'Niet leuk om via internet te moeten vernemen' Wielrennen
Wielrennen

Vegni baalde van 'foutje' Soudal Quick-Step: 'Niet leuk om via internet te moeten vernemen'

Vegni baalde van 'foutje' Soudal Quick-Step: 'Niet leuk om via internet te moeten vernemen'

Mauro Vegni, koersdirecteur bij de RCS, moet zich deze dagen wel eens achter zijn oren krabben. Door de slechte weersomstandigheden en het rondgaande coronavirus verdwenen al veel renners uit koers, waaronder de op dat moment maglia rosa Remco Evenepoel.

Vegni hoorde zondagavond van het nieuws dat Evenepoel positief was getest op corona en niet meer van start zou gaan. Patrick Lefevere beaamde al dat dit bij de organisatie doorgegeven had moeten worden en excuseerde zich al bij Vegni. 'De ploeg deed die aankondiging op eigen houtje. Ik kan u bevestigen dat er geen voorafgaande communicatie met de Giro-organisatie is geweest', aldus Vegni in de woensdageditie van HLN.

'Het was niet leuk om via Twitter en het internet te moeten vernemen dat de rozetruidrager uit de Giro stapte...', gaf de koersdirecteur aan. 'Daarin hebben ze een foutje gemaakt, maar ik kan begrijpen dat ze een beetje in paniek waren en niet de luciditeit hadden om het normale protocol te volgen bij zo’n gebeurtenis.'

'Ik vind het dan ook zeer jammer dat hij in het roze de Giro moet verlaten zonder dat hij voor dat roze heeft kunnen vechten tot op het einde. Ik denk dat hij voor zichzelf nog iets goed te maken heeft in de Giro. Zijn honger is nog niet gestild. Ik verwacht hem volgend jaar terug aan de start van de Giro', aldus de baas van de RCS. Evenepoel heeft zich overigens - logischerwijs - nog niet uitgelaten over zijn planning voor 2024, maar het lag in de lijn der verwachtingen dat de Tour de France volgend jaar de focus zou genieten.

'Onthoofde' editie van Giro? 'Heb je niet in de hand'

Sowieso wordt deze editie van de Giro d'Italia geplaagd door pech. 'Je kan zeggen dat deze editie onthoofd is, maar het is door medische redenen en misschien ook door de slechte en natte weersomstandigheden. Het zijn omstandigheden die je als organisator niet in de hand hebt', vat Vegni het samen in HLN.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws