Verdict Kelderman na zware val Benelux Tour: diepe snijwond, gebroken bekken en ribben Wielrennen
Wielrennen

Verdict Kelderman na zware val Benelux Tour: diepe snijwond, gebroken bekken en ribben

Verdict Kelderman na zware val Benelux Tour: diepe snijwond, gebroken bekken en ribben

Wilco Kelderman heeft wederom met pech te maken gekregen en heeft opgegeven in de Benelux Tour. De Nederlander van BORA-hansgrohe reed een sterke Benelux Tour, maar in de laatste kilometers van de derde rit ging hij hard onderuit.

Kelderman ging in zijn eentje onderuit, maar het was niet zijn eigen fout. In de onderstaande video is te zien dat een aantal renners in het peloton een beweging naar links maakt. De Nederlander zit aan de linkerkant van de weg en heeft nergens om naar uit te wijken. Daardoor komt hij hard ten val, want hij neemt nog een stuk beton mee voor hij in het gras terecht komt.

Op de ploegsite van BORA-hansgrohe wordt de opgave van Kelderman bevestigd. Na een goede zomer, met een vijfde plek in de Tour de France, is de val een flinke tegenvaller voor de renner die nog goed stond in het klassement. In de eerste rit zat hij in de voorste waaier en na de tijdrit bevond hij zich nog steeds in de voorste regionen.

Update 1 september 2021 (18.20 uur): Kelderman breekt bekken en twee ribben bij zware val in Benelux Tour

Slecht nieuws voor Wilco Kelderman: de Nederlander blijkt zijn bekken en twee ribben te hebben gebroken bij zijn zware val in de Benelux Tour, zo maakt zijn team bekend. Ook liep de kopman van BORA-hansgrohe een diepe snijwonde op in zijn linkerarm, welke op akelige wijze duidelijk in beeld was op TV. Hiermee komt er een einde aan het seizoen van de onfortuinlijke Nederlander, die juist zo lekker bezig was dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws