Vermoeidheid en leegheid breken Carthy op: 'Hij heeft een korte pauze nodig' Wielrennen
Wielrennen

Vermoeidheid en leegheid breken Carthy op: 'Hij heeft een korte pauze nodig'

Vermoeidheid en leegheid breken Carthy op: 'Hij heeft een korte pauze nodig'

Hugh Carthy moest in de zevende etappe van de Vuelta a EspaƱa noodgedwongen in de remmen knijpen, nadat hij al vroeg in de problemen kwam. Volgens zijn ploegleiding bij EF Education-NIPPO gaat het fysiek prima met de renner, maar voelt hij zich vooral leeg na de stress van de eerste week.

Carthy kwam al enkele dagen niet sterk voor de dag in de Vuelta. De klassementsambities moesten al snel bijgeschaafd worden, nadat de Brit al in de tweede etappe tegen tijdsverlies aanliep. Ook in de dagen erna kwam de klimmer zichzelf enkele keren tegen. Toch kwam de exit enigszins uit de lucht vallen. De ploegleiding had namelijk nog aangegeven dat Carthy conditioneel in orde was om mee te strijden om dagzeges.

Juan Manuel Garate, ploegleider van dienst, werd zaterdag gevraagd naar de gesteldheid van Carthy. 'In deze omstandigheden was het voor hem beter om hier niet te blijven', geeft de Spanjaard aan tegen de aanwezige pers, waaronder Cyclingnews. 'Hij heeft een korte pauze nodig. Even naar huis gaan en daar een beetje herstellen.'

'Ik denk dat de stress van de eerste week hem veel energie, ook mentaal, gekost heeft', laat Garate weten. 'De laatste dagen voelde hij zich een beetje leeg en moe. Ik denk nog steeds dat zijn conditie in orde was', zo wijst hij naar de etappezege van de Brit in de Ronde van Burgos. 'Maar in het wielrennen gaat het niet alleen maar om je benen.' Fysiek is alles volgens Garate dan ook goed met Carthy: 'Het was gewoon de optelsom van alles.'

EF voor ritzeges in Vuelta

Eerder gaf Magnus Cort Nielsen, reeds etappewinnaar deze Vuelta, aan dat de ploeg na het afstappen van Carthy volledig mikt op het behalen van ritzeges. Iemand die we daarbij wellicht aan de slag gaan zien, is Simon Carr. Hij maakt bekend dat hij samen met de ploegleiding al wat kansen zoekt in de bergen om aan te vallen. 'Ik denk dat iedereen zeer gemotiveerd is binnen de ploeg', laat de coureur hoopvol weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws